--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2013, nr. 7 (279), an XXIV (serie nouă)
Agenda PS Vasile Someşanul
--- pagina: 10

Iunie 2013

de PS Vasile Someşanul
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 iunie: În paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, oficiează slujba botezului pruncului Ioan Luca Macarie.

2 iunie: Slujește Sfânta Liturghie în biserica Mânăstirii „Sfântul Ilie” de la Nușeni, Prot. Beclean, primește o frumoasă donație pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și vizitează ferma arhiepiscopiei.

În parohia Codor, prot. Dej, preot paroh Dr. Mircea Bidean în prezența autorităților civile și militare, oficiează slujba Vecerniei și sfințește Troița în comemorarea eroilor satului căzuți în cele două Războaie Mondiale.

5 iunie: Vizitează împreună cu dl. consilier eparhial drd. Liciniu Câmpean Expoziția organizată în holul Bibliotecii Academiei Române, filiala Cluj-Napoca de către elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”din Cluj-Napoca în beneficiul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și al copiilor cu probleme speciale aflați în atenția Asociației Filantropice „Sfântul Onufrie”.

9 iunie: Oficiează slujba resfințirii și Sfânta Liturghie în biserica filia Vale, parohia Corneni, prot. Gherla și înmânează „Crucea Transilvană” domnului primar ing. Mihai Savu și Diploma de Aleasă Cinstire membrilor Consiliului Parohial și celor care au contribuit la restaurarea bisericii

– Oficiează slujba Vecerniei în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Someșu Cald, prot. Huedin cu ocazia sărbătorii „Fiii satului”.

10 iunie: Însoțește pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei la spectacolul artistic caritativ „Copii pentru copii” susținut pe scena sălii „Auditorium Maximum” din Cluj-Napoca de către elevii Liceului Teoretic ”Gheorghe Șincai” în beneficiul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și în beneficiul edificării Așezământului Social „Sfântul Onufrie” ce se va ridica pe terenul Mânăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”de la Florești - Cluj în folosul copiilor cu probleme speciale.

12 iunie: Oficiază slujba Vecerniei şi Sfântul Maslu în biserica „Naşterea Domnului” de la Piatra Fântânele, prot. Bistriţa.

13 iunie: Slujeşte Sfânta Liturghie şi Parastasul pe Altarul Monumentului Eroilor Români căzuţi la datorie în Masivul Călimani, Vârful Gruii (1800 m) şi participă la parada militară.

14 iunie: În sala de curs a Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, împreună cu dl. consilier eparhial ins. drd. Liciniu Câmpean se întâlneşte cu d-na prof. univ. dr. Maria Mirela Căprioară, director medical, cu dl. ec. Vasile Dolean, director economic, cu medicii şi personalul medico-social-administrativ.

15 iunie: În biserica „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, oficiază slujba botezului fetiței Ecaterina Papahagi.

16 iunie: Slujește Sfânta Liturghie în biserica din parohia Măluț, prot. Beclean

– Oficiează slujba Vecerniei și sfințirea noului clopot în biserica din Borhanci. Înmânează „Crucea Transilvană” domnului ing. Ioan Drimuș.

17 iunie: În paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, participă la Te-Deumul și la parastasul oficiate de Preasfințitul episcop dr. Petroniu Florea, episcopul Sălajului la împlinirea a 20 de ani de la absolvirea promoției 1993 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

18 iunie: Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei participă la Te-Deum și conduce lucrările Conferinței preoților din protopopiatul Huedin.

19 iunie: În prezența cadrelor medicale, în paraclisul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, oficiază o slujbă religioasă și rostește o scurtă meditație.

20 iunie: Slujește Sfânta Liturghie în biserica Mânăstirii Nicula și participă la Sinaxa mitropolitană a părinților stareți, a maicilor starețe și a părinților duhovnici din mânăstirile și schiturile mitropoliei.

21 iunie: Slujește Sfânta Liturghie în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” cu ocazia încheierii anului școlar la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Participă la festivitate.

23 iunie: Slujește Sfânta Liturghie și Sfințirea Apei la hramul bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” - Zorilor, Prot. Cluj II.

– În sobor de Ierarhi, slujește slujba Vecerniei și participă la Procesiunea de Rusalii.

24 iunie: Slujește Sfânta Liturghie la hramul parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” la împlinirea a 110 ani de la sfințirea bisericii din Poiana Ilvei, prot. Năsăud. Preacucernicul pr. prof. univ. dr. Alexandru Morar a rostit un cuvânt de învățătură.

– La invitația domnului consilier județean Ștefan Sângioran în loc. Feldru, jud. Bistrița-Năsăud, în sobor de preoți oficiază slujba sfințirii Troiței ridicate în cinstea părinților și ai bisericilor.

26 iunie: Împreună cu preacucernicul pr. prof. univ. dr. Dorin Patriciu Vlaicu, în paraclisul „Sfântul Nectarie”, în prezența membrilor personalului medica-administrativ oficiază o slujbă religioasă și rostește o scurtă meditație.

29 iunie: Oficiază Sfânta Liturghie la hramul Penitenciarului Bistrița.

30 iunie: Slujește Sfânta Liturghie la hramul de vară a Mânăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei” de la Strâmba, prot. Bistrița.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>