--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2013, nr. 7 (279), an XXIV (serie nouă)
Pelerinaje
--- pagina: 10

Pelerinaj în Ţara Sfântă Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului pe Muntele TABOR 13-19 august 2013

de Centrul de Pelerinaje Renaşterea

Ziua I

Plecare din Cluj-Napoca cu autocarul la ora 22.00(12 august 2013) Decolare de pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la ora 10.45 şi sosirea la Tel Aviv ora 13.20. Transfer aeroport: Ierusalim – Ein Karem – patria Sf Ioan Botezătorul şi vizitarea bisericii şi a criptei în care s-a născut “cel mai mare om născut dintr-o femeie”, fântâna Fecioarei Maria. Cazare şi cină la Hotel de 4* în Bethleem.

Ziua II

Mic dejun, Bethleem, vizitarea bisericii orodoxe şi a criptei unde s-a născut Domnul, apoi a Bisericii romano catolice Sf.Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf.Sava şi Mănăstirea Sf.Teodosie. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua III

Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi al Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor (Agoniei), Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Fecioara Maria îin Cetatea Antonia. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 staţii în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua IV

Mic dejun. Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină(locul primei biserici creştine din lume), Mormântul marelui Rege David. Vizită la Zidul Plângerii şi la Biserica românească din Ierusalim. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua V

Mic dejun. Deplasare la Ierihon. Intrăm în oraşul Ierihon cel mai vechi oraş din lume, apoi urmează vizită la biserica greco-ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zaheu, Biserica şi Căminul românesc de la Ierihon. Continuăm drumul cu maşini de teren arabe la Hozeva şi vizităm Mănăstirea Sf. Gheorghe, unde se păstrează moaştele Sf.Ioan Iacob Românul de la Neamţ. Coborâm la Marea Moarta, -400m, cea mai joasă altitudine de pe glob şi vom ajunge laQumran(vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moartă, scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice. Baie în Marea Moartă gratuit la ştrandul Chibutzului Kalia. Deplasare spre Nord, spre Galileea, urcând pe Valea Iordanului. Yardenit-vizită la locul amenajat al botezului. Cină şi cazarea în oraşul Tiberias la hotel de 4*.

Ziua VI

Mic dejun. Deplasare la Cana Galileii – vizitarea bisericii ortodoxe, aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune a Domnului: transformarea apei în vin. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sf. Ioachim şi Ana şi a Bisericii Ortodoxe Sf. Gavriil, ridicată pe locul izvorului Mariei, biserică pictată de fraţii Morosanu în anul 1977. Deplasare la Capernaum, supranumit „Oraşul Domnului”, Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. Opţional şi în funcţie de timp şi de starea atmosferică, plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe apele Mării Galileii sau vizită la Caprice, la fabrica de aur şi diamante. Cină şi cazarea în oraşul Tiberias la hotel de 4*.

La ora 20:00 ne îndreptăm spre Muntele Tabor şi vom urca la biserica greco-ortodoxă a Schimbării la Faţă a Domnului. Vizitarea mănăstiri şi a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfânta Liturghie. Ora coborârii va fi stabilită de grup. Retur la hotel şi odihnă.

Ziua VII

Mic dejun întârziat. Părăsim oraşul Tiberias şi ne îndreptăm spre HAIFA, splendid oraş – port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase-etajate, superioare grădinilor de la Versailles. Vom vizita Biserica Stela Maris (Steaua Mării), cu grota Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Părăsim Haifa şi ne îndreptăm pe coasta Mediteranei spre Aeroportul Internaţional Ben Gurion pentru decolarea spre Bucureşti la ora 18:00 (cursa EL-AL-LY-571), încărcaţi de emoţii şi mulţumiţi că aţi vizitat Ţara Sfântă, şi aţi mers pe “drumurile lui Iisus” Sosirea la Bucureşti la ora 20:50.

Preţ: 720 EUR

Preţul include:

- Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;

- Taxe de aeroport;

- Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

- Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;

- 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (4 nopţi) - categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina;

- 7 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină);

- Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor);

- Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;

- Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;

- Preot însoţitor pentru grup;

Pretul nu include:

- Tips-uri (30 €);

- Asigurarea medicală de sănătate;

- Transportul de la Cluj-Napoca la aeroportul Henri Coandă, Bucureşti.

Acte necesare:

- Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării din ţară