--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2013, nr. 7 (279), an XXIV (serie nouă)
Ştiri
--- pagina: 12

Revista „Jurnal religios”

de Prof. Rodica Tătar
Dintru început putem spune despre materialul de faţă, primul număr al revistei „Jurnal religios”, că este un altfel de jurnal…, un jurnal care valorizează educaţia moral religioasă aşa cum ar trebui să fie ea văzută.
Mulţi scriem, poate, în jurnale clasice sau… electronice, dar nu toţi scriem într-un jurnal… religios.
Propunându-şi să surprindă emoţiile şi gândurile elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” faţă de „ora de religie”, am realizat împreună cu aceştia un „Jurnal religios”, o revistă, care se doreşte a fi produsul final al Proiectului „Copilul de azi, profesionistul de mâine”, derulat în perioada martie-iunie a acestui an şcolar, în şcoala noastră.
Susţinut financiar de Primăria Municipiului Bistriţa şi lansat în 18 iunie, în Sala festivă a şcolii, „Jurnal religios” este, astfel, primul număr dintr-o publicaţie cu conţinut religios adaptat preadolescenţilor. Revista conţine, pe lângă opiniile subiective ale jurnaliştilor săi, şi „curiozităţi”, creaţii literare…, toate savurate în momentul lansării ei de către cadrele didactice şi părinţii prezenţi. A fost un moment înălţător pentru mulţi dintre noi , mai cu seamă pentru părinţii care au descoperit în copii lor noi valenţe, noi posibilităţi de afirmare.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii instituţiei şcolare, al d-nei profesoare Mirela Nelca, care a ajutat revista să vadă „lumina zilei”, al celorlalţi profesori implicaţi prin coordonarea cu dăruire şi pricepere a colectivele de elevi şi, nu în ultimul rând, al consilierului educativ al şcolii, d-na profesoară Corina Moldovan.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru acest moment de suflet, care sperăm să nu rămână singular!