--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Noiembrie 2012, nr. 11 (271), an XXIII (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11

Octombrie 2012

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

Luni, 1 octombrie: În Aula Magna a Universităţii Babeş Bolyai, în calitate de senator de onoare, participă la deschiderea noului an universitar. Rosteşte o alocuţiune. În sala „Auditorium Maximum”, participă la deschiderea noului an universitar pentru studenţii şi cadrele didactice ale Facultăţii de Economie. Rosteşte o alocuţiune. În Catedrala Mitropolitană, săvârşeşte slujba de Te-Deum cu ocazia deschiderii noului an universitar pentru studenţii şi cadrele didactice ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Oficiază slujba de binecuvântare a noilor spaţii de cazare pentru elevii seminarişti, amenajate la mansarda vechii clădiri. Acordă diplome de aleasă cinstire celor ce s-au implicat în această lucrare. În biserica „Sf. Ilie” din Cluj Napoca, săvârşeşte slujba vecerniei şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Săvârşeşte slujba de binecuvântare a casei parohiale. Acordă părintelui paroh Vasile Istrate, distincţia de iconom, cu dreptul de a purta brâu roşu.

Marţi, 2 octombrie: Prezidează conferinţa de toamnă a preoţilor din protopopiatul Bistriţa. Este însoţit de către P.C. Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului. Săvârşeşte slujba de binecuvântare a casei parohiale din localitatea Crainimăt, protopopiatul Bistriţa. Face o vizită la şantierul Campusului Teologic de pe strada „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.

Miercuri, 3 octombrie: Asistă la slujba vecerniei în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca şi hiroteseşte duhovnic pe Pr. Mircea Sandu, parohul bisericii din localitatea Ciurila. Face o vizită la şantierul Campusului Teologic „Nicolae Ivan”.

Joi, 4 octombrie: Prezidează conferinţa de toamnă a preoţilor din protopopiatul Năsăud, jud. Bistriţa-Năsăud. Este însoţit de P.C. Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului. Împreună cu PS Ignatie Mureşanul, săvârşeşte Slujba Punerii Pietrei de Temelie, pentru biserica cu hramul „Sf. Proroc Ilie”, din Năsăud.

Vineri, 5 octombrie: Primeşte la Reşedinţă pe PS Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. În sala de conferinţe a Hotelului Grand Italia, împreună cu PS Ciprian, în calitate de reprezentant al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, participă la deschiderea simpozionului „20 de ani de transplant european în România”. Rosteşte o alocuţiune şi acordă o serie de distincţii unor personalităţi prezente la eveniment. Vizitează şantierul Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. În aula „Nicolae Ivan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, participă la premierea tinerilor participanţi în cadrul programului catehetic „Alege şcoala”. În foaierul Casei Universitarilor participă la vernisajul expoziţiei „Numai împreună putem alina suferinţa” a artistei Manuela Botiş, expoziţie alcătuită în sprijinul Centrului de îngrijiri paleative „Sf. Nectarie”. Primeşte la reşedinţă pe PS Episcop Visarion din Republica Moldova.

Sâmbătă, 6 octombrie: La invitaţia ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Irineu, participă la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Teologie din Craiova. În oraşul Veria din Grecia este întâmpinat de către ÎPS Mitropolit Pantelimon.

Duminică, 7 octombrie: Cu binecuvântarea Mitropolitului Pantelimon, săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Antonie cel Nou” din Veria. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Efectuează un pelerinaj la aşezămintele şi vetrele eclesiastice şi monahale din jurul oraşului Tesalonik.

Luni, 8 octombrie – Joi, 11 octombrie: Face un pelerinaj în Sfântul Munte Athos.

Vineri, 12 octombrie: La mănăstirea Rila, din Bulgaria, asistă la slujba Sfintei Liturghii şi se întâlneşte cu PS Evloghie, Episcop de Adrianopol şi stareţ al acestei Lavre.

Sâmbătă, 13 octombrie: În biserica Mănăstirii Nicula, săvârşeşte slujba Parastasului în memoria lui Ioan Alexandru. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Participă la lucrările simpozionului „Colocviile de la Nicula”, ed. a III-a. Rosteşte o alocuţiune. Primeşte la reşedinţă pe părintele Rafail Noica. În Catedrala Mitropolitană, asistă la slujba vecerniei şi slujeşte la Litie.

Duminică, 14 octombrie: Cu ocazia hramului, slujeşte Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Cuvioasă Parascheva” de la Râşca Transilvană. Hirotoneşte întru ieromonah pe ierodiaconul Teofan, vieţuitor în această mănăstire. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Acordă diplome de aleasă cinstire unor ostenitori. Este însoţit de P. Cuv. Pr. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului. Face o vizită pe şantierul bisericii din localitatea Dealu Negru. În Catedrala Mitropolitană slujeşte slujba Vecerniei, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

Luni, 15 octombrie: Participă la manifestările ocazionate de împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Bazei 4 Logistică „Transilvania” din Dej. Cu această ocazie, săvârşeşte slujba de Te-Deum şi rosteşte o alocuţiune. În Feleac, face o vizită la locul unde este amplasată antena postului de radio „Renaşterea”.

Marţi, 16 octombrie: Prezidează conferinţa de toamnă a preoţilor din protopopiatul Gherla. Este însoţit de P.C. Pr, Gavriil Vârva, consilierul economic al Arhiepiscopiei Clujului. În protopopiatul Beclean, vizitează parohiile Jimbor, Manic şi Nuşeni.

Miercuri, 17 octombrie: În Catedrala Mitropolitană, săvârşeşte slujba Parastasului. La reşedinţă primeşte pe Excelenţa Sa Magdo Janos, Consulul Ungariei la Cluj-Napoca. Face o vizită la Mănăstirea „Sf. Maria Magdalena” de la Oarţa de Sus, jud. Maramureş.

Joi, 18 octombrie: În Catedrala Episcopală din Zalău, participă la conferinţa de toamnă a preoţilor din judeţul Sălaj. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc. Împreună cu ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, PS Petroniu, Episcopul Sălajului şi PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, inaugurează noul sediu al Episcopiei Sălajului.

Vineri, 19 octombrie: În biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bistriţa, săvârşeşte slujba Parastasului în memoria monahului Nicolae Steinhardt. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc. În sala de conferinţe a hotelului „Metropolis” din Bistriţa participă la lucrările simpozionului închinat împlinirii a o sută de ani de la naşterea monahului Nicolae de la Rohia. Rosteşte o alocuţiune. Face o vizită la spitalul de oncologie din Bistriţa, în vederea construirii unei biserici în incinta acestuia.

Sâmbătă, 20 octombrie: În biserica din Dângău Mare, săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Acordă părintelui paroh, Mihai Gocan, distincţia „Crucea Arhiepiscopală”. La casa parohială din Dângău Mic, recent renovată, oficiază o slujbă de binecuvântare. În Catedrala Mitropolitană, oficiază Taina Sfintei Cununii, pentru tinerii Dragoş Călin şi Roxana Ghiran – Marc. În biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur, săvârşeşte Taina Sfântului Botez pentru prunca Elena – Sophia Iosip.

Duminică, 21 octombrie: Săvârşeşte slujba de resfinţire a bisericii din localitatea Bobâlna. Slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom pe părintele paroh Dacian Şanta. Acordă domnului primar Augustin Mureşan distincţia „Crucea Transilvană”. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte slujba Vecerniei, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

Luni, 22 octombrie: Face o vizită la şantierul Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. Participă la inaugurarea şcolii gimnaziale Christiana. În capela şcolii săvârşeşte o slujbă de binecuvântare şi rosteşte un cuvânt de învăţătură. În sala de festivităţi a hotelului City Plaza, participă la recepţia oferită de Excelenţa Sa Magdo Janos, Consulul Ungariei la Cluj – Napoca. Este însoţit de Dl. Ec. Sorin Câlea, directorul economic al Arhiepiscopiei Clujului.

Marţi, 23 octombrie: Prezidează conferinţa de toamnă a preoţilor din protopopiatul Huedin. Este însoţit de P.C. Pr. Bogdan Ivanov, secretarul Arhiepiscopiei Clujului. Face o vizită în parohiile Poieni şi Bologa. Face o vizită pe Valea Chintăului pentru stabilirea locului unde urmează să fie construită o nouă biserică, o nouă capelă mortuară şi o casă parohială. Primeşte la reşedinţă pe Domnul Profesor Doru Pamfil, Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină veterinară.

Miercuri, 24 octombrie: O vizitează pe venerabila doamnă preoteasă Maria Lupu din Turda.

Joi, 25 octombrie: Vizitează şantierele bisericilor în construcţie „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj – Napoca, „Sf. Apostol Andrei” din Apahida, precum şi şantierul de restaurare a bisericii de lemn din localitatea Câmpeneşti. În Câmpeneşti se întâlneşte cu domnul Grigore Fati, primarul comunei Apahida, în vederea desemnării locului pentru construirea unei noi biserici.

Vineri, 26 octombrie: Cu ocazia hramului, în biserica închinată Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, săvârşeşte Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de P.C. Pr. Nicolae Buda, inspector eparhial în Arhiepiscopia Clujului.

Sâmbătă, 27 octombrie: Cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, în sobor de arhierei, având în frunte pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, săvârşeşte Sfânta Liturghie pe explanada din Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Acordă un interviu postului de televiziune „Trinitas” al Patriarhiei Române. În aula „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhal, asistă la festivalul-concurs de muzică sacră „Lăudaţi pe Domnul”.

Duminică, 28 octombrie: Asistă la Sfânta Liturghie săvârşită la Mănăstirea Cernica. În Palatul Patriarhal, participă la şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La Mănăstirea Antim din capitală, participă la inaugurarea Bibliotecii Sfântului Sinod. Participă la inaugurarea Centrului de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae”, aflat în incinta Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

Luni. 29 octombrie: Participă la şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Marţi, 30 octombrie: Prezidează conferinţa de toamnă a preoţilor din protopopiatul Cluj II. Este însoţit de P.C. Pr. Ştefan Iloaie, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Miercuri, 31 octombrie: Face o vizită pe şantierul Campusului Teologic „Nicolae Ivan”.

A consemnat Arhid. Claudiu Grama


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>