--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Ianuarie 2014, nr. 1 (285), an XXV (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 14

Un alt tip de horă… ASCOR la patinoar

de Iulia Anamaria Mureşan

Cu dor de ducă pe patine şi de a uita pentru câteva minute de cum e să mergi cu papuci normali, 20 de tineri ascorişti clujeni şi-au dat întâlnire pe patinoarul de lângă supermarketul Cora duminică, 12 ianuarie, pentru a intra într-o „horă alunecoasă” care s-a lăsat, în unele cazuri, şi cu mici căzături, tipice „jocului”.

Ne-am bucurat să avem printre noi membri noi, studenţi în primul an de facultate, dar și adevărați „veterani” ai asociației. De asemenea, am avut plăcerea ca grupul să fie completat de buni cunoscători ai „jocului”, care i-au ajutat și îmbucurat cu „câte o tură” și pe cei mai timizi şi să vedem cum, spre diferență de anul trecut, cei care erau începători, s-au lansat în „horă” cu mai multă pricepere și perseverență.

Acest fapt nu a fost sesizat doar participanţii la eveniment, ci și de Oana Băilă, vicepreședinta filialei din Cluj a ASCOR și, totodată, organizatoarea ieșirii, care a exclamat cu bucurie că aceasta a fost „data în care s-a stat cel mai mult în picioare!”

În curând începe seisunea de iarnă. Cu toate acestea, pentru a petrece timpul tot împreună şi tot cu voie bună, voluntarii ASCOR vor desfăşura în continuare toate atelierele specifice timpului de iarnă, la care îi aşteaptă pe toţi cei care vor dori sa facă o pauză între examene sau să se bucure de timpurile de tihnă de după sesiune.

Astfel, studenţii sunt aşteptaţi la cursul de dansuri populare, la atelierele de toacă şi chitară, de cioplituri în lemn, la cursurile de limbi străine, dar şi la toate activităţile cutural - filantropice organizate de ASCOR Cluj-Napoca