--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iunie 2014, nr. 6 (290), an XXV (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 13-14

Două zile în lumea copilăriei

de Tatiana Onilov
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

De Ziua Copilului, pe data de 1 iunie, comunitatea Bisericii Studenţilor din Cluj-Napoca, împreună cu ASCOR Cluj-Napoca, le-a oferit tuturor copiilor două zile de muzică, jocuri, concursuri şi, desigur, multe dulciuri. Şi, cum sărbătoarea începe din ajun, acestora li s-au pregătit momente frumoase cu o seară înainte.

Spectacolul Copiii au talent la cea de-a treia ediţie

Aşadar, sâmbătă, imediat după Vecernie, a avut loc Seara talentelor. Ce-a de-a treia ediţie a spectacolului Copiii au talent a avut anul acesta tema „Adu-ţi aminte de Ziditorul tău din zilele tinereţii tale”. În cadrul evenimentului, toţi copiii care fac parte din comunitatea Bisericii Studenţilor au avut posibilitatea să îşi demonstreze talentele cu care sunt înzestraţi. Unii au cântat la orgă, alţii la flaut. Au fost copii care au încântat publicul prezent cu melodii interpretate la mai multe instrumente muzicale. Cei care sunt hărăziţi cu ureche muzicală, dar şi cu o voce frumoasă, au interpretat cântece despre primăvară, despre copilărie sau despre haiduci. De asemenea, a fost loc şi pentru poezii, piese de teatru sau demonstraţii de îndemânări deosebite, precum ar fi quillingul – o tehnică de confecţionare din mai multe fâşii de hârtie colorate a felicitărilor, a plicurilor sau a altor obiecte decorative. Toate micile talente au fost premiate şi îndelung aplaudate de către părinţi, tineri şi de către Părintele Ciprian Negreanu, care i-a îndemnat să persevereze în arta frumosului, să îşi dezvolte talentele, dar şi talanţii, iar pe cei care încă nu şi-au descoperit vocaţia i-a încurajat şi i-a sfătuit să îşi dezvolte orice abilitate şi capacitate pe care o deţin cel mai bine.

La sfârşitul spectacolului, părinţii au organizat o acţiune de colectare de fonduri pentru o familie cu cinci copii care se află în impas şi în necaz. Toţi copiii acestei familii, din cauza unei boli ereditare, îşi pierd vederea pe parcursul timpului. Pentru a stopa boala, părinţii au nevoie de sume foarte mari de bani. Iată de ce, familiile din sânul comunităţii Bisericii Studenţilor le-au sărit în ajutor prin această acţiune de caritate.

Torturi, jocuri şi voie bună de Ziua Copilului

Duminică, 1 iunie, imediat după Sfânta Liturghie, s-a organizat tradiţionala vânzare de torturi şi de sandvişuri de casă, făcute în mod voluntar de către membrii comunităţii. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a strânge bani pentru viitoarele activități destinate copiilor care sunt organizate de ASCOR Cluj.

De asemenea, la demisolul bisericuţei, unii din membrii asociaţiei le-au făcut copiilor animăluţe din baloane umflate cu aer, timp în care o ceată de tineri voioşi le-au cântat la chitară cântece adresate lor. Unii dintre copii nu s-au sfiit să fredoneze şi ei cum „un elefant se legăna pe o pânză de păianjen” sau cum „toată ziua aş cânta, o vioară mică de-aş avea”, ceea ce a încununat activitatea cu succes şi satisfacţie pentru organizatori.

Au fost planificate şi o serie de jocuri de interior şi în aer liber, sub formă de campionat (şah, bingo, moară, proba de cunoştinţe religioase, aruncarea mingii de baschet la colţ, şuturi la poarta goală, probă de viteză, aruncarea de cercuri la ţintă, labirintul etc.). O parte dintre aceste activităţi au fost desfăşurate, o altă parte, însă, au fost reprogramate pentru o zi mai însorită, când copiii vor fi aşteptaţi din nou pentru a participa la o serie de evenimente dedicate doar lor.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>