--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2014, nr. 7 (291), an XXV (serie nouă)
Eveniment
--- pagina: 6

Carte în beneficiul copiilor orfani

de Redacţia

Joi, 12 iunie 2014, a avut loc lansarea de carte: Lacrimi la Poarta Cerului a doamnei profesoare Eugenia-Mariana Ilea, în vederea susţinerii proiectului „Toţi copiii au nevoie de iubire”, derulat în bisericile şi şcolile din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Acest proiect se desfăşoară pentru a sprijini concret realizarea Aşezământului „Sfântul Onufrie”, pentru copii orfani, de către Mănăstirea Floreşti de lângă Cluj.

Cartea se vinde la preţul de 10 lei în beneficiul Asociaţiei filantropice „Sfântul Onufrie” din Floreşti. Cei interesaţi o pot achiziţiona luând legătura cu reprezentanţii Asociaţiei, la următoarea adresă:

Asociaţia Filantropică „Sfântul Onufrie”

str. Mănăstirii, nr. 1, cod 407280

com. Floreşti, jud. Cluj-Napoca

office@afso.ro; www.afso.ro

tel. 0741.527.074

Eugenia-Mariana Ilea

S-a născut în anul 1970, din părinţi credincioşi: Gheorghe şi Maria, în Satu-Mare. Cea mai mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o în satul natal al părinţilor, Pişcari, ocrotit de Măicuţa Domnului, aşezată într-o frumoasă icoană făcătoare de minuni în bisericuţa satului, unde Măicuţa Domnului a plâns în 1952.

După clasele primare şi gimnaziale, a absolvit Liceul de Filologie Istorie – profil filologie istorie din Satu-Mare, apoi, în 1995, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Secţia litere – Limba română secundar.

Din 1997 este profesoară de religie la Liceul Teoretic „Avram Iancu”. Este căsătorită cu Pr. Petru-Ioan Ilea, slujitor la Biserica „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca şi au împreună trei copilaşi: Maria, Ioan-Casian şi Petru Alexandru.