--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2014, nr. 7 (291), an XXV (serie nouă)
Pelerinaje
--- pagina: 9

PELERINAJ în ŢARA SFÂNTĂ – ISRAEL Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului pe Muntele TABOR (17-23 august 2014)

de Centrul de Pelerinaje Renaşterea
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

Ziua I

Plecare din Cluj-Napoca cu autocarul la ora 23.00(16 august 2014) Decolare de pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti la ora 10.45 şi sosirea la Tel Aviv ora 13.20. Ne îndreptăm spre HAIFA, splendid oraş – port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase-etajate, superioare grădinilor de la Versailles. Vom vizita Biserica Stela Maris (Steaua Mării), cu grota Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Cazare şi cină în oraşul Tiberias la hotel de 4*.

Ziua II

Mic dejun. Deplasare la Cana Galileii – vizitarea bisericii ortodoxe, aflată pe locul casei lui Simon Cananitul unde a avut loc prima minune a Domnului: transformarea apei în vin. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sf. Ioachim şi Ana şi a Bisericii Ortodoxe Sf. Gavriil, ridicată pe locul izvorului Mariei, biserică pictată de fraţii Moroșanu în anul 1977. Deplasare la Capernaum, supranumit „Oraşul Domnului”, Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. Opţional şi în funcţie de timp şi de starea atmosferică, plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe apele Mării Galileii și vizită la Caprice, la fabrica de aur şi diamante. Cazare și cină în oraşul Tiberias la hotel de 4*.

La ora 20:00 ne îndreptăm spre Muntele Tabor şi vom urca la biserica grec-ortodoxă a Schimbării la Faţă a Domnului. Vizitarea mănăstiri şi a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfânta Liturghie. Ora coborârii va fi stabilită de grup. Retur la hotel şi odihnă.

Ziua III

Mic dejun. Deplasare spre Valea Iordanului. Yardenit-vizită la locul amenajat al botezului Domnului Hristos. Deplasare la Ierihon cel mai vechi oraş din lume, apoi urmează vizită la biserica grec-ortodoxă unde vom vedea dudul lui Zaheu, Biserica şi Căminul românesc de la Ierihon. Coborâm la Marea Moartă, - 400 m, cea mai joasă altitudine de pe glob şi vom ajunge la Qumran(vechiul Centru al Esenienilor), scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice. Opțional și în funcție de timp baie în Marea Moartă gratuit la ştrandul Chibutzului Kalia. Continuăm drumul cu autocarul până la Hozeva şi vizităm Mănăstirea Sf. Gheorghe, unde se păstrează moaştele Sf.Ioan Iacob Românul de la Neamţ. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua IV

Mic dejun. Bethleem, vizitarea bisericii orodoxe şi a criptei unde s-a născut Domnul, apoi a Bisericii romano catolice Sf. Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf.Sava şi Mănăstirea Sf.Teodosie. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua V

Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor (Agoniei), Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Vizitarea casei în care a locuit Fecioara Maria în Cetatea Antonia. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 locuri în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, intrăm în Mormântul Domnului pentru a ne închina, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua VI

Mic dejun. Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină(locul primei biserici creştine din lume), Mormântul marelui rege David. Vizită la Zidul Plângerii şi la Biserica românească din Ierusalim. Cină şi cazare la hotel de 4* în Bethleem.

Ziua VII

Mic dejun.Vizită la Ein Karem – patria Sf.Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sf.Ioan şi a Fântânii Fecioarei Maria. Deplasare la Lod-antica Lida, unde se află biserica şi mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Vizită la JAFFA(Iope), cu biserica Sf. Mihail. Deplasare spre aeroportul Ben Gurion la Tel Aviv. Decolare de la Tel Aviv ora 17.40, aterizare la București ora 21.00. Plecare cu autocarul și sosire la Cluj diminețaurmătoare(24 august 2014).

Preţ: 720 EUR

Preţul include:

- Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;

- Taxe de aeroport;

- Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

- Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;

- 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (4 nopţi) - categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina;

- 7 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină bufet suedez);

- Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor);

- Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;

- Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;

- Preot însoţitor pentru grup;

Pretuţul nu include:

- Tips-uri pentru șofer și ghid (30 €) - se achită în Israel.

- Asigurarea medicală de sănătate 35 de lei indiferent de vârstă;

- Transportul de la Cluj-Napoca la aeroportul Henri Coandă – Bucureşti(aprox. 200-220 lei de persoană dus-întors).

Acte necesare:

- Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării din țară


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>