--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2014, nr. 7 (291), an XXV (serie nouă)
Agenda PS Vasile Someşanul
--- pagina: 10

Iunie 2014

de PS Vasile Someşanul

1 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

2 iunie: în biserica Mănăstirii "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" de la Turda, oficiază slujba Vecerniei şi Sfântul Maslu.

5 iunie: în Aula Facultăţii de Teologie "Episcop Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca asistă la susţinerea publică a Tezei de Doctorat în Teologie a doctorandului Victor Măruţoiu. Oficiază Sfântul Maslu în biserica "Sfântul Mina" din Cluj-Napoca.

7 iunie:: în biserica Turda Oprişani II oficiază botezul pruncului David Mihai Moldovan.

8 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie în biserica "Sfânta Treime" din Cluj-Napoca. Împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei oficiază slujba Vecerniei şi ia parte la pelerinajul de Rusalii.

9 iunie: împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei slujeşte la sfinţirea bisericii cu hramul "Sfânta Treime" din Cluj-Napoca şi la Sfânta Liturghie.

10 iunie: oficiază Te Deum la Şcoala Horea din Cluj-Napoca şi asistă la deschiderea concursului şcolar: "Cuvântul lui Dumnezeu - Lumina minţii şi bucuria sufletului".

11 iunie: oficiază o scurtă slujbă în Paraclisul "Sfântul Nectarie" din C.I.P. "Sfântul Nectarie".

12 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" de la Floreşti şi binecuvintează punerea temeliei pentru al treilea modul din Complexul "Sfântul Onufrie" pentru copiii cu probleme speciale de la Mănăstirea Floreşti.

14 iunie: oficiază Te Deum în Paraclisul "Sfinţii Trei Ierarhi" şi participă la constituirea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

15 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii "Tuturor Sfinţilor" de la Buscatu-Telcişor.

17 iunie: participă la şedinţa trimestrială cu părinţii protopopi la Centrul Eparhial.

18 iunie: la Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca se întâlneşte cu elevii clasei a X-a.

19 iunie: în Paraclisul "Sfinţii Trei Ierarhi" oficiază Sfânta Liturghie şi ia parte la festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic. Participă la prima şedinţă a Consiliului Eparhial. În biserica din Rebrişoara slujeşte în sobor de preoţi la înmormântarea vrednicei preotese Profesoara Oniţa Vălean.

21 iunie: în Catedrala Mitropolitană oficiază botezul pruncului Vlad Andrei Zăvălean.

22 iunie: oficiază Sfânta Liturghie şi binecuvântarea altarului de vară în Parohia Ilişua, Protopopiatul Beclean.

24 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie la hramul Paraclisului "Sfântul Ioan Botezătorul" de la Mănăstirea "Sfântul Vasile cel Mare" de la Someşul Cald, protopopiatul Huedin.

26 iunie: în Catedrala Mitropolitană oficiază slujba "Sfinţirii Drapelului Naţional".

29 iunie: slujeşte Sfânta Liturghie în Paraclisul Penitenciarului de Mare SIguranţă din Gherla.

30 iunie: în sobor d eierarhi, oficiază Sfânta Liturghie la hramul Sfintei Mănăstiri "Soborul Sfinţilor Apostoli" de la Bârsana-Maramureş.