--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul August 2014, nr. 8 (292), an XXV (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11-12

Iulie 2014

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 iulie

La Facultatea de Teologie, participă la examenul de licenţă al absolvenţilor promoţiei 2014.

La şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, participă la festivitatea de absolvire a promoţiei a IX-a. Rosteşte rugăciunea de sacralizare a jurământului şi un cuvânt de binecuvântare.

În Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din localitatea Muntele Rece, protopopiatul Huedin, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul David Andrei, fiul părintelui paroh Ioan Ţărmure. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

Face o vizită pe şantierul bisericii din parohia Valea Fânaţelor (paroh: Pr. Nicolae Petru Buran). Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

2 iulie (Sfântul Voievod Ştefan cel Mare)

Cu prilejul hramului, pe altarul de vară al mănăstirii de la Vad, săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte diacon pe tânărul Vlad Rareş Murgoi. Este însoţit de PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi de domnul academician Marius Porumb.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

3 iulie

În Capela Facultăţii de Teologie din Cluj-Napoca, participă la solemnitatea depunerii jurământului de credinţă de către absolvenţii promoţiei 2014. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

Face o vizită la Preventoriul TBC din localitatea Ilişua, protopopiatul Beclean, unde sunt ocrotiţi peste 80 de copii defavorizaţi.

Face o vizită pe şantierul de construcţie a noii case parohiale din Uriu (paroh: Pr. Oliviu Teutişan) şi pe şantierul de pictură a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Beclean (parohi: Prot. Vincenţiu Doru Zinveliu şi Claudiu Zinveliu).

La Bistriţa, participă la întâlnirea de lucru dintre preoţii de pe raza municipiului şi autorităţile judeţene şi locale.

Îi vizitează pe tinerii aflaţi în tabăra de la Colibiţa, protopopiatul Bistriţa, organizată de Pr. Insp. Tudor Mudure. Asistă la programul artistic susţinut de aceştia şi rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Este însoţit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

4 iulie

La Facultatea de Teologie, participă la şedinţa Consiliului Profesoral.

Primeşte le reşedinţă pe domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei-Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

5 iulie

Primeşte la reşedinţă pe participanţii la Festivalul Naţional „Eterna Epigramă”, organizat de Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca.

În Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Năsăud, oficiază Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Ioan Nicolae şi Viorica Elena Scurtu. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

Face o vizită în parohiile Maieru (paroh: Pr. Dan Cismaş), Şanţ (paroh: Pr. Ioan Grapini) şi Lunca Ilvei (paroh: Pr. Vasile Chiherean).

În biserica din Lunca Ilvei, protopopiatul Năsăud, oficiază Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Cosmin şi Adriana Moraru. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

6 iulie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Vlad Rareş Murgoi, pe seama parohiei Corvineşti, protopopiatul Beclean. Acordă maestrului Horia Paştină, distincţia „Crucea Transilvană”.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

7 iulie

La Facultatea de Teologie se întâlneşte cu preoţii participanţi la cursurile de promovare.

În Aula „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, participă la întâlnirea cu preoţii implicaţi în programul iniţiat de Patriarhia Română „Alege şcoala”. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

8 – 9 iulie

La Mănăstirea Caraiman, din Buşteni, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, participă la întâlnirea de lucru a Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

10 iulie

La Facultatea de Teologie, prezidează comisia de examinare a preoţilor participanţi la cursurile de promovare.

Face o vizită în protopopiatul Turda. Vizitează parohiile Livada (paroh: Pr. Daniel Sârb), Turda-fabrici (paroh: Pr. Andrei Gavriil Mihai), Luncani (paroh: Pr. Adi Lucian), Ceanu Mare (paroh: Pr. Vasile Tarţa), Frata (paroh: Pr. Cătălin Bucevski) şi Mănăstirea de la Soporu de Câmpie (stareţ: Protos. Irineu Paneş).

11 iulie

Îi vizitează pe copiii aflaţi în tabăra de la Mărişel, protopopiatul Huedin, organizată de domnul inspector Radu Copil. Asistă la programul artistic susţinut de aceştia şi rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

12 iulie

Oficiază Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Monumentului Eroilor în parohia Coruşu, protopopiatul Cluj I. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Vasile Alexandru Ciceu.

În biserica din Nimigea de Sus, protopopiatul Năsăud, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria, fiica părintelui paroh Cornel Coprean. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În biserica din Nadiş (paroh: Pr. Alexandru Mihăilă), protopopiatul Zalău, judeţul Sălaj, oficiază Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Bogdan şi Mădălina Pop. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

13 iulie

În parohia Sita, protopopiatul Beclean, săvârşeşte slujba de sfinţire a altarului de vară şi Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom pe părintele paroh Doru Leontin Plăian. Este însoţit de PC Pr. Nicolae Buda, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză. Hiroteseşte duhovnic pe părintele Vlad Rareş Murgoi.

14 iulie

Face o vizită în protopopiatul Cluj II. Vizitează parohiile „Sfântul Ioan Evanghelistul” (paroh: Pr. Călin Popovici), „Sfântul Ioan Gură de Aur” (paroh: Pr. Marian Bogdan), „Învierea Domnului” (paroh: Pr. Coriolan Dura) şi Colegiul Ortodox. Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Săvârşeşte slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă casă parohială în Gilău (paroh: Pr. Ştefan Sebastian Popa). Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

15 iulie

Face o vizită pastorală în protopopiatul Dej. Vizitează parohiile Mănăstirea (paroh: Pr. Marcel Coroian), Pintic (paroh: Pr. Sorin Căpâlna), Bobâlna (paroh: Pr. Vasiel Marius Abrudan), Escu şi filia Pustuţa (paroh: Pr. Dănuţ Sereţean). Este însoţit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Face o vizită în parohia Gârbău, protopopiatul Huedin.

16 iulie

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

17 iulie

Prezidează comisia de evaluare a candidaţilor la examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, secţia pastorală.

În Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej, în prezenţa preoţilor din protopopiat şi a autorităţilor locale, oficiază slujba de Te-Deum, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de viaţă ai părintelui protopop Teofil Herineanu. Rosteşte un cuvânt de felicitare.

Cu prilejul împlinirii a 94 ani de viaţă, o vizitează pe distinsa doamnă preoteasă Maria Lupu din Turda.

18 iulie

Prezidează comisia de evaluare a candidaţilor la examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, secţiile didactică, asistenţă socială şi artă sacră.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

19 iulie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a casei parohiale în localitatea Săsarm, protopopiatul Năsăud. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh, Ionică Şpaimoc.

În Biserica „Naşterea Domnului” din Cluj-Napoca, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncii Andrei Nicolae şi Cristiana Maria Buda, nepoţii părintelui paroh Nicolae Buda, inspector eparhial. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

20 iulie (Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul)

Cu prilejul hramului, pe altarul de vară al Mănăstirii de la Nuşeni, protopopiatul Beclean, săvârşeşte Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Acordă Protosinghelului Paisie, stareţul mănăstirii, distincţia „Crucea Arhiepiscopală”. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

La Mănăstirea Caraiman din Buşteni, se întâlneşte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

21 iulie

Face o vizită în parohia Valea Fânaţelor (paroh: Pr. Nicolae Petru Buran), protopopiatul Cluj II. Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În sala „Reduta” din incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, participă la vernisajul expoziţiei dedicată Sfinţilor Martiri Brâncoveni, „Arhetipuri Bizantine. Prezenţe istorice”, organizată de grupul „Sfântul Ioan Damaschin”. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

Primeşte la reşedinţă pe PS Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

22 iulie (Sfânta Cuvioasă Maria Magdalena)

Cu prilejul hramului, împreună cu PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, săvârşeşte Sfânta Liturghie pe altarul de vară al Mănăstirii de la Oarţa de Sus. Rosteşte cuvântul de învăţătură.

La muzeul sătesc din Oarţa de Sus, asistă la programul artistic organizat cu acest prilej.

23 iulie

La Mănăstirea Rohiţa Boiereni, binecuvintează pe tinerii aflaţi în tabăra de creaţie organizată cu prilejul Zilelor Nicolae Steinhardt.

În Biserica Mănăstirii Rohiţa, asistă la slujba Vecerniei şi Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

24 iulie

În biserica mănăstirii Rohiţa, asistă la Sfânta Liturghie.

Face o vizită în protopopiatul Dej. Vizitează parohiile Măgoaja (paroh: Pr. Gavriil Ioan Gretinuc), Rugăşeşti (paroh: Pr. Fabian Romulus Seiche), Chiuieşti (paroh: Pr. Emanuel Albu) şi Mănăstirea de la Căşiel-Strâmbu (stareţă: Stavr. Varvara Georgiu).

25 iulie

În biserica parohiei Turda II (paroh: Pr. Vasile Ilea), participă la lansarea volumului de poezie religioasă „Scrijelit în suflet”, semnat de poetul Călin Pop. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

Primeşte la reşedinţă pe membrii coralei „Villa de Valdemoro” din Spania, din care face parte şi părintele Dorin Sas. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

26 iulie

Pe altarul de vară al bisericii din parohia Gădălin, protopopiatul Cluj I, săvârşeşte Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte diacon pe monahul Cleopa Dobocan, vieţuitor al Mănăstirii Nuşeni. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Adrian Paulian Mitrea. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei vadului, Feleacului şi Clujului.

În biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bistriţa, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Darius Sergiu Cimuca, nepotul părintelui paroh Nicolae Feier. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

27 iulie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în parohia Dezmir (paroh: Pr. Octavian Chindriş), protopopiatul Cluj I, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie pentru biserica din localitate. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte preot pe diaconul Cleopa Dobocan, pe seama schitului „Sfântul Pantelimon” de la Dâncu, protopopiatul Huedin.

În faţa Monumentului Eroilor din incinta bisericii din Dezmir, oficiază slujba Parastasului pentru pomenirea ctitorilor, preoţilor slujitori ai bisericii şi eroilor din acest sat. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

28 iulie

Prezidează comisia de evaluare a candidaţilor pentru ocuparea postului de preot pentru parohia Iclod, protopopiatul Gherla.

29 – 31 iulie

Conduce delegaţia Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care, la invitaţia Episcopului Frank Otfried July, face o vizită în Episcopia Evanghelică Luterană din Würtemberg, Germania, pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existenţă a parteneriatului dintre cele două eparhii.
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>