--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Martie 2014, nr. 3 (287), an XXV (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11-12

Februarie 2014

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 februarie

În biserica „Sfântul Ioan Gură de Aur” din cartierul clujean Mănăştur (paroh: Pr. Marian Bogdan), săvârşeşte slujba Parastasului. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

În capela Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, oficiază Taina Sfântului Botez pentru Filip Matei, fiul părintelui de slujire caritativă Ovidiu Gavrea. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În biserica din Cordoş, săvârşeşte slujba înmormântării preotului Iosif Cadar. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

În incinta Muzeului Mitropoliei de la demisolul Catedralei, participă la momentul „In Memoriam – Mitropolitul Bartolomeu”. Rosteşte un cuvânt evocator.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

2 februarie

Împreună cu PS Vasile Someşanul, săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană. Rosteşte cuvântul de învăţătură.

Oficiază slujba Parastasului pentru vrednicii de pomenire Episcopul Nicolae Ivan şi Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză în Catedrala Mitropolitană.

3 februarie

Prezidează comisia de evaluare a candidaţilor pentru postul de preot paroh la parohiile Batin (protopopiatul Dej), Nimigea de Sus (protopopiatul Năsăud), Posmuş (protopopiatul Bistriţa) şi Ţentea (protopopiatul Beclean).

În biserica „Schimbarea la Faţă” participă la o întâlnire cu preoţii slujitori, consiliul parohial şi maestrul Ivan Rupnik, pictorul bisericii, în vederea finalizării lucrărilor.

4 februarie

Face o vizită la sediul protopopiatului Beclean. Se întâlneşte cu domnul Nicolae Moldovan, primarul oraşului.

Face o vizită în biserica parohiei Beclean I (paroh: Pr. Vasile Cherhaţ).

Săvârşeşte slujba de binecuvântare a casei parohiale din localitatea Ciceu Poieni (paroh: Pr. Mihai Foarai). Este însoţit de PC Pr. Nicolae Buda, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

5 februarie

La sediul Uniunii Scriitorilor din Cluj-Napoca, participă la conferinţa din seria Scriitorul în cetate, „Mircea Popa: Clujul – exerciţii de memorie culturală”, în cadrul căreia au fost lansate şi ultimele volume apărute ale autorului.

Slujeşte Vecernia, Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură în Catedrala Mitropolitană.

6 februarie

La sediul protopopiatului Bistriţa, se întâlneşte cu preoţii parohi de pe raza municipiului. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

La Unitatea Militară din Bistriţa, participă la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la înfiinţare. Săvârşeşte slujba de sfinţire a Drapelului de Luptă şi rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Este însoţit de PC Pr. Nicolae Călugăr, preotul garnizoanei din Cluj-Napoca.

7 februarie

Participă la examenul de ocupare a câtorva funcţii didactice în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură în Catedrala Mitropolitană.

8 februarie

În biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Câmpia Turzii, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Iulia Maria Lojigan. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

9 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Dej (parohi: Prot. Teofil Herineanu şi Gavril Chirilă). Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon pe tânărul Cornel Gheorghe Coprean. Acordă părintelui protopop Teofil Herineanu, distincţia „Crucea Transilvană pentru preoţi”, iar domnului Costan Morar, primarul localităţii, distincţia „Crucea Transilvană pentru mireni”. Este însoţit de PC Pr. Ioan Chirilă, Preşedintele Senatului Universităţii „Babeş Bolyai”.

Slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză în Catedrala Mitropolitană.

10 februarie (Sfântul Mucenic Haralambie)

Săvârşeşte o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de renovare a bisericii şi Sfânta Liturghie în parohia Sebiş, protopopiatul Bistriţa. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Cornel Gheorghe Coprean, pe seama parohiei Nimigea de Sus (protopopiatul Năsăud) şi diacon pe tânărul Marin Menuţ Lărgean. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Liviu Ciprian Frăţilă. Este însoţit de domnul Cristian Moldovan, directorul Centrului de Pelerinaje „Renaşterea”.

La Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Ţara Năsăudului, participă la deschiderea cursurilor de duhovnicie pentru o serie de preoţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Rosteşte o rugăciune şi un cuvânt de binecuvântare.

11 februarie

Face o vizită la Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca.

12 februarie

În Aula „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhal, participă la şedinţa festivă a Adunării Naţionale Bisericeşti.

13 februarie

În Sala Sinodală, din Reşedinţa Patriarhală, participă la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

14 februarie

Acordă un interviu postului Radio Cluj.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

15 februarie

În sala de şedinţe a Hotelului Metropolis din Bistriţa, prezidează întâlnirea cu doamnele preotese din judeţul Bistriţa-Năsăud. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Face o vizită la Spitalul de Urologie din Cluj-Napoca.

Asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie în Catedrala Mitropolitană.

16 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Valea Drăganului (paroh: Pr. Valentin Abrudan), protopopiatul Huedin. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte preot pe diaconul Marin Menuţ Lărgean, pe seama parohiei Posmuş, protopopiatul Bistriţa şi diacon pe tânărul Adrian Ioan Bolog. Oficiază slujba de binecuvântare a casei parohiale. Este însoţit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

17 februarie

Participă la examenul de licenţă, proba scrisă, sesiunea februarie 2014, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.

În capela din cimitirul din Apahida, oficiază slujba înmormântării pentru credinciosul Vasile Budişan. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

La Mănăstirea Nicula, participă la deschiderea cursurilor de duhovnicie pentru o serie de preoţi din judeţul Cluj. Rosteşte o rugăciune şi un cuvânt de binecuvântare.

18 februarie

Participă la examenul de licenţă, proba orală, sesiunea februarie 2014, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.

În sala de şedinţe a Centrului Eparhial, prezidează şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial dimpreună cu PC Părinţi Protopopi din Eparhie.

În Aula „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, participă la şedinţa de bilanţ a C.A.R.-ului.

19 februarie

În Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Năsăud (paroh: Pr. Florin Rusu), săvârşeşte slujba de înmormântare a părintelui Dumitru Tomi. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Este însoţit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

20 februarie

Participă la susţinerea examenului pentru ocuparea unui post de Lector Universitar la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, a părintelui Adrian Podaru.

21 februarie

Participă la susţinerea examenului pentru ocuparea unui post de Asistent Universitar în cadrul Facultăţii de Teologie a domnului Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

22 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Hirotoneşte preot pe diaconul Adrian Ioan Bolog, pe seama parohiei Batin (protopopiatul Dej), şi diacon pe tânărul Paul Mihai Drenţa.

În sala de şedinţe din Reşedinţa Mitropolitană, prezidează întâlnirea cu reprezentanţii A.T.C.O. (Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi) din fiecare protopopiat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În localitatea Gilău, protopopiatul Cluj I, săvârşeşte o slujbă de pomenire la căpătâiul credincioasei Letiţia Salanţa. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

23 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica din Sânmărghita, protopopiatul Dej. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte preot pe diaconul Paul Mihai Drenţa, pe seama parohiei Ţentea (protopopiatul Beclean). Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Dorin Cheţia. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză în Catedrala Mitropolitană.

În cadrul Balului Operei, participă la concertul extraordinar, susţinut de maestrul Nicolae Voiculeţ, în memoria Mariei Tănase. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

24 februarie

Face o vizită la Campusul Teologic „Nicolae Ivan”.

Îi vizitează pe elevii de la Colegiul Teologic de pe strada Avram Iancu. Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

25 februarie

Împreună cu PS Vasile Someşanul, participă la inaugurarea Cantinei Sociale „Sfânta Filofteia” şi a Centrului de zi pentru vârstnici „Sfântul şi Dreptul Simeon” din Bistriţa. Oficiază o slujbă de binecuvântare şi rosteşte un cuvânt duhovnicesc. Hiroteseşte sachelar pe preotul de slujire caritativă Ioan Pintican. Este însoţit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Împreună cu domnul Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, face o vizită pe şantierul bisericii din incinta Spitalului de Oncologie din Bistriţa.

Face o vizită în parohia Viişoara II, protopopiatul Bistriţa, în vederea stabilirii terenului unde urmează a fi construită o nouă biserică.

26 februarie

Primeşte la reşedinţă pe ÎPS Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

În aula mare din noul sediu al Facultăţii de Teologie, participă la lansarea cărţii „Repertoriul bibliografic al localităţilor şi monumentelor medievale din Transilvania”, alcătuită de Prof. Nicolae Stoicescu. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

27 februarie

Participă la manifestările prilejuite de împlinirea a 142 de ani de la naşterea lui Alexandru Vaida-Voievod, în incinta şcolii ce-i poartă numele. Săvârşeşte slujba Parastasului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

Face o vizită în parohiile Stolna şi Finişel (protopopiatul Cluj I). Este însoţit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi de PC Pr. Ioan Jeler, protopop de Cluj I.

În sala de şedinţe a hotelului „Mariflor” din Gherla, participă la întâlnirea cu preoţii şi primarii de pe raza protopopiatului.

28 februarie

Prezidează comisia de evaluare a candidaţilor pentru ocuparea postului de preot paroh al parohiei Câmpeneşti, protopopiatul Cluj I.

Hiroteseşte duhovnici pe preoţii Paul Nemeti (parohia Jichişu de Sus), Adrian Ioan Bolog (parohia Posmuş) şi Paul Mihai Drenţa (parohia Ţentea).

Slujeşte Vecernia, Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură în Catedrala Mitropolitană.
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>