--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Martie 2014, nr. 3 (287), an XXV (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 14

Seară de tineret organizată de ATCOR Cluj

de Iulia Anamaria Mureşan

Proaspăt înfiinţata Asociaţie a Tinerilor Creştini Ortodocşi – ATCOR – a demarat o serie de activităţi cu tinerii clujeni. Unul din evenimentele de cea mai mare amploare organizat de membrii asociaţiei până în prezent s-a desfăşurat în seara de 27 februarie, la biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din cartierul Mărăşti: o seară de tineret adresată celor cu vârsta între 14 şi 35 de ani.

Tinerii s-au adunat împreună pentru oficierea Vecerniei, după care au coborât în sala „Horeb” pentru a se bucura împreună de un program artistic prezentat de tineri de la diverse parohii din Cluj. La Vecernie, tinerii pricepuţi la strană au avut ocazia să cânte împreună cu cântăreţii, iar la finalul slujbei, Părintele paroh, Vasile Istrate, a rostit un cuvânt în care şi-a exprimat mulţumirea faţă de numărul atât de mare de tineri care au umplut biserica.

Pe mica scenă din sala „Horeb” au urcat tineri pricepuţi în ale cântatului la chitară sau cu vocea, unii pasionaţi de poezie şi alţii cu talent actoricesc. Au fost prezentate patru scenete cu mesaj duhovnicesc, care au dat de gândit celor prezenţi în sală şi care au reprezentat, pentru unii, un impuls în plus de a participa mai des la întâlnirile de tineret şi la discuţiile duhovniceşti. O tânără din sală a mărturisit că s-a regăsit în una din scenete – cea în care protagonista trece prin mari frământări în perioada în care hotărăşte să renunţe la lumea cluburilor şi a distracţiei, dorind să-L cunoască pe Dumnezeu şi să descopere frumuseţea pe care o oferă viaţa în Biserică.

Cei care au evoluat pe scenă au primit câte o diplomă de mulţumire pentru participarea la eveniment, o carte de folos duhovnicesc şi o bucurie dulce.

Programul artistic a fost încununat de o agapă care a continuat bucuria întâlnirii şi a cunoaşterii aproapelui şi care a creat cadrul legării de noi prietenii.