--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Martie 2015, nr. 3 (299), an XXVI (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11

Februareie 2015

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 februarie

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Oficiază slujba Parastasului pentru adormiţii întru Domnul, Episcopul Nicolae Ivan şi Mitropolitul Bartolomeu Anania. Rosteşte un cuvânt evocator.

Slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză în Catedrala Mitropolitană.

2 februarie (Întâmpinarea Domnului)

Oficiază Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sângeorz-Băi I. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Dacian Şanta. Săvârşeşte slujba de binecuvântare a noii case parohiale.

În Casa de Cultură din localitatea Maieru (parohi: Pr. Dan Cismaş şi Pr. Ioan Lăpuşte), asistă la o conferinţă susţinută de teologul şi diplomatul Teodor Baconschi.

3 februarie

Prezidează comisia de examinare a candidaţilor participanţi la concursul de ocupare a posturilor de preoţi parohi la parohia Beclean IV (protopopiatul Beclean) şi Liviu Rebreanu (protopopiatul Năsăud).

4 februarie

În sala de conferinţe a Centrului Naţional pentru formarea continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti, participă la şedinţa anuală de lucru a Adunării Naţionale Bisericeşti.

La mansarda Facultăţii de Teologie din Bucureşti, participă la inugurarea unor noi spaţii destinate procesului didactic şi de cercetare.

5 – 6 februarie

În Sala Sinodală din incinta Palatului Patriarhal din Bucureşti, participă la şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

7 februarie

În Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” (paroh: Pr. Gavril Chirilă) din Dej, împreună cu PS Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, oficiază slujba de înmormântare a Părintelui Protopop Teofil Herineanu. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

8 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în parohia Luna de Sus (protopopiatul Cluj I). Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh Vasile Bonda. Este însoţit de PC Diac. Dan Văscu, directorul tehnic al postului de radio „Renaşterea”.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

9 februarie

Prezidează comisia de examinare a candidaţilor participanţi la concursul de ocupare a unui post de profesor în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

La Mănăstirea Nicula, predă cursul de Spiritualitate pentru preoţii din judeţul Cluj, prezenţi la cursurile de duhovnicie organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

10 februarie

La sediul protopopiatului din Bistriţa, se întâlneşte cu doamna Camelia Tabără Inspectorul Şcolar General al judeţului Bistriţa-Năsăud. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie. Hiroteseşte întru duhovnic pe părintele Adrian Bejan de la parohia Braniştea.

11 februarie

În Cimitirul Central din Cluj-Napoca, oficiază slujba înmormântării adormitei întru Domnul Minerva Turcu. Rosteşte un cuvânt de mângâiere. Este însoţit de PC Arhid. Cristian Timar.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie, slujeşte Acatistul Mântuitorului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

12 februarie

În sala de şedinţe a Centrului Eparhial, prezidează şedinţa Permanenţei Eparhiale, cu participarea PC Pr. Protopopi din Eparhie.

În sala „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, participă la şedinţa anuală a C.A.R.-ului.

13 februarie

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie, slujeşte Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

14 februarie

În Biserica „Sfântul Nectarie” din Dej, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria, fiica părintelui paroh, protopop Ioan Buftea. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

15 februarie

În Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, participă la festivitatea de întronizare a Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei. Slujeşte la Sfânta Liturghie şi rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

În Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

16 februarie

În Biserica „Sfântul Gheorghe” (parohi: Prot. Gheorghe Braica şi Pr. Dorel Gălan) din cartierul clujean Grigorescu, participă la o şedinţă cu preoţii parohi din cartier în vederea unei arondări, necesară în urma construirii noii biserici. Vizitează Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” (parohi: Pr. Petru Varga şi Pr. Marius Varga). Este Însoţit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

La Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Ţara Năsăudului, predă cursul de spiritualitate pentru preoţii din judeţul Bistriţa-Năsăud, participanţi la cursurile de duhovnicie organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

17 februarie

La Facultatea de Teologie, participă la examenul de susţinere a tezelor de Licenţă şi Masterat, sesiunea februarie 2015.

Face o vizită în parohia „Sfântul Lazăr” (paroh: Pr. Ilie Răduţ). Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Vizitează parohia Vultureni (paroh: Pr. Călin Traian Variu), protopopiatul Cluj I.

18 februarie

Face o vizită pe şantierul căminului studenţesc din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”.

19 februarie

La Liceul Teoretic „Báthory István” din Cluj-Napoca, se întâlneşte cu directorii şcolilor din judeţul Cluj. Este însoţit de PC Pr. Marian Sidon, inspectorul de religie al judeţului.

Face o vizită în parohia Salva (paroh: Pr. Dumitru Morar), protopopiatul Năsăud. Se întâlneşte cu domnul Gheorghe Onul, primarul localităţii.

La Inspectoratul Şcolar Judeţean din Bistriţa, se întâlneşte cu profesorii de religie din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În sala de şedinţe a Centrului Eparhial, prezidează comisia de organizare a Reuniunii Tinerilor Creştini Ortodocşi din Europa.

20 februarie

În sala „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, se întâlneşte cu profesorii de religie din judeţul Cluj.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

21 februarie

Săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica din Domneşti, protopopiatul Bistriţa. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom pe părintele paroh Lucian Blaga. Acordă doamnei Elena Niculina Vlădulescu, distincţia „Crucea Transilvană”.

Oficiază slujba de binecuvântare a casei parohiale. Este însoţit de PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

La Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, participă la cea de-a 2o-a ediţie a Balului Operei. Acordă interviuri posturilor TVR Cluj şi Realitatea TV, parteneri media ai acestui eveniment cultural.

22 februarie

Săvârşeşte slujba de sfinţire a noilor clopote şi Sfânta Liturghie în parohia Baciu II (paroh: Pr. Ionuţ Pripon), protopopiatul Cluj I. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Acordă domnului Ioan Florin Mureşan, primarul comunei, distincţia „Crucea Transilvană”. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Pavecerniţa Mică şi rosteşte o cateheză. Participă la îndătinatul ritual al iertării ce se săvârşeşte la începutul de Postului Mare.

23 februarie

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Pavecerniţa Mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

24 februarie

Face o vizită în protopopiatul Dej. Vizitează parohiile Sărata (paroh: Pr. Andrei Daniel Misaroş), Jichişu de Jos (paroh: Pr. Cătălin Veronel Varga) şi Jichişu de Sus (paroh: Pr Paul Ilie Nemeti). Este însoţit de PC Pr. Nicolae Buda, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” (paroh: Pr. Eugen Copaciu) din cartierul clujean Bulgaria, slujeşte Pavecerniţa Mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru duhovnic pe părintele Vasile Sandu Pugna, de la parohia Petea, protopopiatul Cluj I.

25 februarie

Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la hirotonirea întru arhiereu, slujeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala Mitropolitană. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul” din cartierul clujean Grigorescu (parohi: Pr. Călin Popovici şi Pr. Matei Popovici), slujeşte Pavecerniţa Mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

26 februarie

Face o vizită pastorală în protopopiatul Gherla. Vizitează parohiile Fizeşu Gherlii (paroh: Pr. Dacian Silviu Pop), filia Târguşor a parohiei Sâmboieni (paroh: Pr. Valeriu Emilian Cordea), Cutca (paroh: Pr. Nicolae Muntean), Sântejude Sat (paroh: Pr. Paul Florin Runcan), precum şi pe şantierul noului sediu al protopopiatului.

În Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” (paroh: Pr. Petru Drăgan), din cartierul clujean Mănăştur, slujeşte Pavecerniţa Mare cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

27 februarie

Face o vizită pe şantierul căminului studenţesc din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”.

În capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, săvârşeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de PCuv. Ierom. Benedict Vesa, secretarul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

28 februarie

La monumentul lui Horea, Cloşca şi Crişan, participă la manifestările dedicate împlinirii a 230 de ani, de la supliciul martirilor. Oficiază slujba Parastasului şi rosteşte un cuvânt de învăţătură. Este însoţit de PCuv. Ierom. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În sala de şedinţe a Cercului Militar, participă la momentul festiv de înfiinţare a Asociaţiei Părinţilor pentru ora de Religie. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>