--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Decembrie 2015, nr. 12 (308), an XXVI (serie nouă)
Comunicat de presă
--- pagina: 9

Dragi prieteni,

de Redacţia
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

În contextul în care știm cât de importantă și valoroasă este familia, vă invităm să vă implicați în Săptămâna Căsătoriei, ediția a 6-a, eveniment sărbătorit la nivel internațional sub denumirea de Marriage Week. Vă lansăm invitația ca în intervalul 7-14 Februarie 2016 să derulați evenimente și programe speciale pentru cuplurile căsătorite, cu biserica, organizația sau instituția dumneavoastră.

Săptămâna Căsătoriei are ca scop sărbătorirea familiei și încurajarea cuplurilor căsătorite, şi a celor ce se pregătesc pentru căsătorie, în vederea dezvoltării unei vieți de familie armonioase, fondate pe iubire și pe un angajament definitiv.

De ce o Săptămână a Căsătoriei?

De-a lungul vieții, familiile se pot confrunta cu provocări. Copiii, siguranța emoțională și un viitor stabil sunt rezultate ale căsniciei, ale dragostei și unității cuplului. Calitatea relației de cuplu are efect asupra întregii familii, asupra bisericii și asupra societății. Tocmai de aceea, Săptămâna Căsătoriei se vrea a fi un timp de celebrare, un timp în care cuplurile căsătorite și cele care se pregătesc pentru căsătorie, să aibă oportunitatea să investească în relația lor.

Ce evenimente se pot organiza în perioada 7-14 Februarie?

● slujbe religioase și programe speciale având ca tematică familia, în duminicile din 7 feb. 2016 și 14 feb. 2016 (predici pe tema familiei, muzică pe tema iubirii divine, mărturii ale unor familii care au depășit diverse impasuri in viață)

● seri pentru cupluri cu discuții despre viața de căsnicie

● cină pentru cuplurile căsătorite într-un cadru festiv

● seară de film pe tema familiei

● week-end-uri pentru familii

● premierea cuplurilor cu 10, 20, 30, 40, 50, … ani de căsnicie neîntreruptă

● cursuri de pregătire pentru căsătorie însoțite de un program de consiliere-premaritală (lansate în perioada 7-14 februarie); întâlniri cu viitorii miri la nivel de cuplu si de grup

● cursuri pentru cuplurile căsătorite pe tema “Cum să ai o căsnicie sănătoasă?” însoțite de un program de consiliere maritală sau grupuri de studiu pentru familii (lansate în perioada 7-14 februarie)

● activități de tip hobby sau culinare în cuplu pentru sărbătorirea căsniciei (de exemplu: să gătim împreună o prăjitură, să plantăm un copac etc.)

● interviuri, reportaje și talkshow-uri radio și TV pe tema familiei (cu personalități bisericești sau laice care au o căsătorie reușită sau membrii echipei Marriage Week România)

● dezbateri în școli cu adolescenții și tinerii pe tema: “Cum să te pregatești pentru o căsnicie reușită?”

● expoziții cu desene ale copiilor pe tema “Cum îmi imaginez eu familia ideală?”

● vernisaje de lucrări plastice / expoziții de artă

● promoții și oferte speciale derulate de hoteluri, restaurante, florării, librării și alte magazine pentru cuplurile căsătorite (de exemplu,10% - 20% reducere sau Promoții 1+1 gratis orinumărul de ani de căsnicie = numărul de procente de reducere) etc.

Ce puteți face?

1. Formați o echipă și pregătiți evenimente: stabiliți un responsabil pentru eveniment(e) și delegaţi 2-3 persoane care să formeze un grup de lucru, care să se întâlnească regulat pentru a pregăti evenimentele pe care le veți derula în 7-14 februarie 2016. Programați și stabiliți chiar de acum în agenda bisericii sau organizației dvs. acțiuni pentru familiile din comunitatea dvs.

2. Promovați și mediatizați: toate evenimentele pe care le veți înscrie pe site-ul www.MarriageWeek.ro, vor fi făcute publice pentru ca cei din zona dvs. să afle de ele. Acest site este portalul nostru național pe care puteți înscrie sau găsi evenimente din diverse zone ale României. De asemenea solicitați parteneriatul instituțiilor, administrației și mediei la nivel local și național (primării, biblioteci, presa, radio, TV etc.). Puteți promova evenimentele dvs. și prin afișe și invitații, pe Internet și Facebook precum și în media locală și națională.

3. Implicați firmele locale: invitați hoteluri, restaurante, florării, librării și alte firme locale să deruleze promoții și oferte speciale pentru familii în 7-14 februarie 2016. Acestea sunt alte mijloace prin care cuplurile din zona dvs. pot să își sărbătorească căsnicia: bucurându-se de niște momente în doi memorabile la o cină sau la o prăjitură, ori beneficiind de reduceri la buchete de flori, cărți și materiale pe tema familiei și alte produse sau servicii etc.

Săptămâna Căsătoriei a pornit în România de la Cluj-Napoca în anul 2011. Pentru a pregăti temeinic următoarea ediție, echipa de organizare din acest oraș și din țară invită bisericile la nivel național ca până în 14 februarie 2016 în fiecare zi de joi să avem zi de post și rugăciune pentru familiile din România.

Pentru a asigura mediatizarea acțiunilor dvs. așteptăm ca până la 25 ianuarie 2016 să înscrieți pe site-ul www.MarriageWeek.ro data, ora, locul și titlul evenimentelor sau promoțiilor pentru familii pe care le veți derula. Dacă doriți să fiți ținuți la curent cu noutăți legate de proiectul nostru vă puteți abona la Grupul Yahoo Marriage Week Romania trimițând un email la MarriageWeekRomania-Subscribe@YahooGroups.com. Pentru detalii suplimentare vă stăm cu drag la dispoziție în cadrul unei întâlniri personale, telefonic sau prin email.

Prin această sărbătoare toate organizațiile, bisericile, instituțiile și firmele din România pot anual în intervalul 7-14 februarie să își unească glasul și să promoveze împreună valorile familiei și ale căsniciei sănătoase. Toți împreună putem avea o voce care să aibă o rezonanță la nivel național mult mai puternică decât vocea fiecăruia în parte.

Pentru mai multe informații, materiale și idei practice de evenimente va așteptăm pe www.MarriageWeek.ro.

Cu calde salutări frățești,

Echipa Săptămâna Căsătoriei România

tel. 0746 043 266

info@MarriageWeek.ro

www.MarriageWeek.ro


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>