--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Februarie 2016, nr. 2 (310), an XXVII (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11

Ianuarie 2016

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 ianuarie (Tăierea Împrejur a Domnului, Sf. Vasile cel Mare, Anul Nou): În Catedrala Mitropolitană, la miezul nopţii trecerii dintre ani, săvârşeşte o slujbă de Te-Deum şi rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

În Catedrala Mitropolitană, săvârşeşte Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon, pe tânărul Anton Viorel Pop. Hiroteseşte întru arhidiacon pe diaconul Dan Grigore Văscu, directorul tehnic al postului de radio „Renaşterea”.

Slujeşte Vecernia şi rosteşte un cuvânt de învăţătură în Catedrala Mitropolitană.

2 ianuarie: În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

3 ianuarie: În Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur (parohi: Prot. Dănuţ Liviu Hognogi, Pr. Vasile Roman şi Pr. Dorin Ielciu), săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Anton Viorel Pop, pe seama parohiei Telciu II, protopopiatul Năsăud. Este însoţit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

4 ianuarie: În parohia Hodişu, protopopiatul Huedin, săvârşeşte slujba de sfinţire a apei şi slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa parohială. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Hiroteseşte întru sachelar pe părintele paroh Cornel Vlad Bob, secretarul protopopiatului.

5 ianuarie: În paraclisul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someşul Cald, săvârşeşte Sfânta Liturghie unită cu Vecernia şi slujba Aghiasmei celei Mari. Rosteşte cuvântul de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la slujba Pavecerniţei celei Mari, slujeşte la Litie şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

6 ianuarie (Botezul Domnului): În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon, pe tânărul Darius Petru Gavriloaie.

În Piaţa „Avram Iancu”, pe un podium special amenajat, săvârşeşte slujba Aghiasmei celei Mari şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

7 ianuarie (Sfântul Ioan Botezătorul): În biserica din Milaş, protopopiatul Bistriţa, săvârşeşte slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la Sfântul Locaş şi Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Darius Petru Gavriloaie, pe seama parohiei Suplai, protopopiatul Năsăud. Hiroteseşte întru iconom stavrofor pe părintele paroh, Marius Vladimir Clem.

Săvârşeşte slujba de binecuvântare a noii Capele Mortuare din localitate şi slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa parohială. Este însoţit de domnul Cristian Moldovan, directorul Centrului de Pelerinaje „Renaşterea”.

8 ianuarie: Face o vizită în parohia Fânaţele Clujului, protopopiatul Cluj II (paroh: Pr. Nicolae Petru Buran).

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

9 ianuarie: În biserica din Valea Drăganului, protopopiatul Huedin, săvârşeşte Taina Sfântului Botez pentru pruncul Mihai Petru, fiul părintelui paroh Valentin Abrudan. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

10 ianuarie: În parohia Buteni, protopopiatul Huedin, săvârşeşte Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a două noi Troiţe amplasate în curtea bisericii şi a casei parohiale. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru sachelar pe părintele paroh Dan Mihai Muntean.

Oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Alexandru Gabriel, fiul părintelui paroh.

Săvârşeşte slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa parohială. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

11 ianuarie: În biserica din localitatea Vermeş, protopopiatul Beclean (paroh: Pr. Paul Ziman), săvârşeşte slujba de înmormântare pentru adormita întru Domnul, preoteasa Mărioara Livia Greab. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

12 ianuarie: Face o vizită în municipiul Bistriţa în vederea rezolvării unor probleme administrative. Este însoţit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi de domnul Sorin Câlea, consilierul economic.

13 ianuarie: Inspectează lucrările de pictare în tehnica mozaic a cupolei Catedralei Mitropolitane. Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

14 ianuarie: În Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, participă la şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

15 ianuarie: În faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, participă la manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale. Săvârşeşte o slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu şi rosteşte un cuvânt duhovnicesc. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi de PC Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri şi rosteşte un cuvânt de învăţătură.

16 ianuarie: În biserica din Sărata, protopopiatul Dej, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul David Andrei, fiul părintelui paroh Andrei Daniel Misaroş. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În ajunul hramului, în Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” de pe Valea Soporului din Cluj-Napoca, slujeşte Vecernia şi Litia. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Hiroteseşte întru sachelar pe părintele paroh Robert Anton Kovacs.

17 ianuarie: În Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Gherla (parohi: Pr. Vasile Săsărman şi Pr. Vasile Ciciovan), slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză. Hiroteseşte întru duhovnic pe PC Pr. Anton Viorel Pop, de la parohia Telciu II.

18-20 ianuarie: Face o deplasare în Italia, la Padova, pentru a participa la susţinerea publică a celei de a doua teze de doctorat de către PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Este însoţit de PCuv. Arhim. Teofil Tia, duhovnicul Facultăţii de Teologie din Cluj-Napoca.

21 ianuarie: Face o vizită pe şantierul căminului studenţesc din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. Este însoţit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

22 ianuarie: Face o vizită la Spitalul CFR din Cluj-Napoca (slujitor: Pr. Ioan Emilian Raza). Este însoţit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În biserica din Sebiş (paroh: Pr. Ciprian Frăţilă), protopopiatul Bistriţa, săvârşeşte o slujbă funebră la căpătâiul adormitului întru Domnul, Preotul Mircea Pop, fost paroh. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

În sala de festivităţi a Hotelului Metropolis din Bistriţa, participă la lucrările Colocviului „Valori ale satului tradiţional aduse în zilele noastre”. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

23 ianuarie: În sala de şedinţe a Centrului Eparhial prezidează întâlnirea membrilor Consiliului Eparhial.

În Aula „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, prezidează şedinţa Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

24 ianuarie: În Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca (parohi: Pr. Dănuţ Goga şi Pr. Dan Marius Goga), săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

În faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza, participă la manifestările prilejuite de împlinirea a 157 ani de la Unirea Principatelor Române. Săvârşeşte o slujbă de Te-Deum şi rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

Primeşte la reşedinţă oficialităţi, preoţi şi credincioşi veniţi să-l felicite cu prilejul zilei de naştere.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

25 ianuarie: Face o vizită pastorală la mănăstirile de la Pădureni şi Soporu de Câmpie, protopopiatul Turda.

26 ianuarie: În capela Centrului Eparhial, hiroteseşte întru duhovnic pe PC Pr. Darius Petru Gavriloaie, de la parohia Suplai, protopopiatul Năsăud.

La Facultatea de Teologie, asistă la susţinerea examenului pentru ocuparea postului de Lector Universitar la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

În biserica din Morlaca (paroh: Pr. Florin Şomlea), protopopiatul Huedin, săvârşeşte slujba de înmormântare a părintelui Ioan Călătan, fost paroh. Rosteşte un cuvânt de mângâiere. Este însoţit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

27 ianuarie: La Facultatea de Teologie, asistă la susţinerea examenului pentru ocuparea postului de Profesor Universitar la disciplina Psihologie Pastorală.

În Biserica „Înălţarea Domnului” din Cluj-Napoca (parohi: Pr. Ioan Turc şi Pr. Bogdan Ivanov) oficiază o slujbă funebră la căpătâiul adormitului întru Domnul, Preotul Liviu Ştefan, fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

În foaierul Casei Universitarilor, săvârşeşte slujba de înmormântare a adormitului întru Domnul, Mihai Costin. Rosteşte un cuvânt de mângâiere.

La Teatrul Naţional, asistă la spectacolul omagial organizat cu prilejul împlinirii a 80 ani de viaţă ai maestrului Florin Piersic. Este însoţit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

28 ianuarie: În sala de şedinţe a Centrului Eparhial, prezidează comisia de examinare a candidaţilor participanţi la concursul pentru ocuparea posturilor de preoţi parohi la parohiile „Sfântul Ilie” din Cluj-Napoca (protopopiatul Cluj II), Dezmir-Aerodrom (protopopiatul Cluj I) şi Arşiţa (protopopiatul Năsăud).

La Facultatea de Teologie, asistă la programul organizat în cadrul Zilelor Şcolilor Teologice. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

Participă la cina festivă organizată de Fundaţia Creştină Agape, alături de sprijinitorii conferinţelor „Pentru Familie”.

29 ianuarie: Acordă un interviu pentru Radio Cluj.

La Facultatea de Teologie, asistă la programul organizat în cadrul Zilelor Şcolilor Teologice. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

30 ianuarie (Sfinţii Trei Ierarhi): Cu prilejul hramului Şcolilor Teologice, în Catedrala Mitropolitană, săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon pe tânărul Marian Şteopoaie. Hiroteseşte întru iconom stavrofor, pe părintele Lector Universitar Adrian Podaru, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Săvârşeşte slujba Parastasului pentru adormitul întru Domnul, Bartolomeu Mitropolitul. Rosteşte un cuvânt evocator.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

31 ianuarie: În biserica din Măgoaja, protopopiatul Dej, săvârşeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Marian Şteopoaie, pe seama parohiei Arşiţa, protopopiatul Năsăud. Hiroteseşte întru iconom pe părintele paroh, Gavril Ioan Gretinuc. Este însoţit de PC Pr. Ioan Chirilă, preşedintele senatului Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, fiu al satului.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

A consemnat, Arhid. Claudiu Ioan Grama


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>