--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Aprilie 2016, nr. 4 (312), an XXVII (serie nouă)
Cronica
--- pagina: 10

Activităţi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj - martie 2016

de Dacian But-Căpuşan
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

Cercul studenţesc pentru filantropie practică (responsabilă stud. Alexandra-Felicia Coroian) a organizat, în cadrul Facultăţii, în perioada 25 februarie - 2 martie 2016 o colectă destinată unei familii din Sânmartinu Sârbesc (jud. Timiș), la aceasta contribuind foarte mulţi dintre studenţi cu: alimente neperisabile, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale pentru curățenie și igienă personală.

*

Colegiul Studențesc de Performanță Academică al UBB a organizat joi, 3 martie 2016 o seară de film documentar: Călătorie inițiatică spre rădăcinile creștinismului, moderator ierom. Maxim Morariu, masterand al Facultății de Teologie Ortodoxă. Invitați dr. Paul Siladi, directorul Radio Renașterea și masterand Emil Floare.

*

Marți, 8 martie 2016, în cadrul Şcolii doctorale de Teologie Ortodoxă „Isidor Todoran” a avut loc susţinerea publică a tezei de doctorat: Missio Israelis O lectură misionară a Vechiului Testament cu referire specială la cărțile Pentateuhului a d-lui Lăuran Cosmin Vasile, alcătuită sub îndrumarea Pr. prof. univ. dr. Valer Bel, specializarea Misiologie și ecumenism.

*

Joi, 10 martie 2016, Cercul studenţesc de Psihoterapie pastorală al Facultăţii de Teologie Ortodoxă (responsabilă stud. Ana-Maria Cristina Băldean) a organizat vizionarea documentarului: The Shift.

*

Joi, 10 martie 2016, la invitația Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Oradea, pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană a susținut în Aula Magna a Universității din Oradea conferința cu tema: Când și cu cine ne căsătorim? Ce ne spune Biblia?, aceasta fiind urmată de o sesiune de întrebări adresate de cei prezenţi. La eveniment au participat profesori, studenți şi elevi şi foarte mulţi tineri.

*

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 13 martie 2016, Arhim. Prof. univ. dr. Teofil Tia a reprezentat Facultatea la ceremonia liturgică și a rostit cuvântul de învăţătură: Adam, începutul istoriei şi saltul în post-istorie la Mănăstirea Nicula.

*

Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, a susţinut luni, 14 martie 2016, la Protopopiatul Dej, conferința cu tema: Familia preotului, o provocare a societății de astăzi!? Au participat toţi preoţii din protoierie însoţiţi de doamnele preotese.

*

Marți, 15 martie 2016, a avut loc ședința lunară a preoților din protopopiatul Dej. Invitat a fost părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care le-a vorbit preoților despre importanța misiunii preoțești ca trăire în Hristos prin semeni.

*

În perioada 16-18 martie 2016, Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Andrei, a vizitat Diakonie Neuendettelsaudin Germania, la invitația Domnului Rector Dr. Mathias Hartmann, nou ales în această funcție, prilej cu care s-a reînnoit, de ambele părți, dorința de a continua colaborarea între Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Diakonie Neuendettelsau din Germania, prin schimb de studenți și masteranzi ai specializării Teologie socială, de profesori și doctoranzi și prin organizarea periodică a mai multor consfătuiri teologice. O delegație din Germania va vizita Facultatea noastră de Teologie în luna octombrie a. c.

*

Miercuri, 23 martie 2016, Opera Națională Cluj-Napoca în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Radio Renașterea a organizat, la Catedrala Mitropolitană, concertul caritabil vocal-simfonic Requiem de Marțian Negrea. A participat Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica“ al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de către Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

*

În după amiaza zilei de joi, 24 martie 2016, Arhim. Prof. univ. dr. Teofil Tia, duhovnicul Facultăţii a susţinut conferinţa: Vederea lui Dumnezeu în Ortodoxie. Abordare psiho-pastorală, pentru preoţii Cercului Pastoral Bistriţa în biserica parohială din Dumitra. Au participat şi credincioşi.

*

În sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai a avut loc vineri, 25 martie 2016, concertul anual susținut de Cvartetul Transilvan () organizat de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Filarmonica de Stat Transilvania. În deschidere a susţinut un recital Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica“ al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de către Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

*

Facultatea de Teologie Ortodoxă, prin Centrul de Studii Nomocanonice al Universității Babeș-Bolyai, a organizat în data de 29 martie 2016, masa rotundă internațională, cu titlul: Sfântul și Marele Sinod - expresie a sinodalității Bisericii.

La acest eveniment au participat: ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, Pr. conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu, Pr. lect. univ. dr. Cristian Sonea, prodecanul Facultății, Arhim. prof. univ. dr. Grigorios Papathomas, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena, Institut de Théologie Orthodoxe Saint-Serge (Paris), Prof. univ. dr. Jambul Alexei Kshutashvili, Facultatea de Teologie Ortodoxă Tibilisi (Georgia) şi Lect. univ. dr. Iulian-Mihai Constantinescu (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova), precum și studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>