--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Aprilie 2016, nr. 4 (312), an XXVII (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 13

Tineri și familii din peste 151 de orașe au mărșăluit împotriva practicării avortului

de Iulia Anamaria Mureşan
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

Și anul acesta, în preajma praznicului Bunei Vestiri, organizațiile creștine din țară au organizat Marșul pentru viață, cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința numărului mare de avorturi efectuate zilnic în România și de a readuce în mintea privitorilor importanța vieții și realitatea că aceasta există încă din momentul concepției. Evenimentul a avut loc în 151 de orașe din România și Republica Moldova, fie în după-amiaza zilei de 25 martie, fie pe 26 martie.

La Cluj, Marșul pentru viață a avut loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 11.30. Acesta a fost organizat de clinica Pro Vita, în colaborare cu numeroase asociații creștine din Cluj, printre care și ASCOR. În discursul de dinaintea marșului, ÎPS Mitropolit Andrei Andreicuț a subliniat calitatea „de viață făcătoare” a Sfintei Treimi și prețuirea pe care Biserica creștină o acordă vieții. De asemenea, Mitropolitul Pavel, întâistătătorul Mitropoliei de Drama și exarh al Macedoniei, aflat în vizită la Cluj cu ocazia hramului Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, a încercat să înlăture frica femeilor de a avea mulți copii, spunând că în Grecia, oamenii cei mai importanți sunt cei care provin din familii cu mulți copii. Anul acesta, la Cluj, la marșul pentru viață au participat aproximativ 650 de persoane. Majoritatea purtau în mâini bannere cu mesaje precum: „Un copil e o bucurie!”, „Tată, iubește-ne pe amândoi!”, „Mama ta a ales viața. Acum e rândul tău!”, „Viața are prioritate!”, „Îmi regret avortul” ș. a. Printre participanți s-au numărat și un număr mare de copii, de diferite vârste. Cu toții au încercat să promoveze viața. Cu toții și-au dorit participe la eveniment pentru a încerca să fie vocile celor ce strigă mut, dându-și viața sub fiare ascuțite, chiurete și „medicamente”, ca oarecând mucenicii ce mureau loviți de sabie ori de băuturi otrăvitoare.

În completarea marșului, luni, 28 martie, doctorul Ionel Cioată, specialist în obstetrică-ginecologie în Timişoara, în cadrul unei conferințe, a dat o mărturie vie despre cum a ajuns să facă avorturi și pașii pe care i-a parcurs pentru a renunța la această practică. Doctorul obstetrician a relatat că un rol important în a renunța să facă avorturi l-a avut cea de-a doua soție, care, cu dragostea ei, i-a descoperit dragostea lui Dumnezeu și l-a condus pe calea Bisericii. Părintele Petroniu de la Muntele Athos a fost cea de-a doua persoană importantă care l-a pus față în față cu realitatea păcatului pe care îl săvârșea, fapt care l-a trezit.

În cadrul conferinței, Alecu Ciapi, unul dintre membrii Bisericii Studenților din Cluj-Napoca, laureat al multor concursuri de muzică folk, a interpretat la chitară un set de trei piese clasice, dovedind astfel că fiecare viață umană ascunde în sine un potențial enorm care așteaptă să fie scos la lumină.

Toate manifestațiile dedicate vieții, care au avut loc în atâtea orașe fie prin conferințe, prin vizionări de film, concerte, dar și prin marșul în sine, au avut scopul de a sensibiliza conștiința celor care au participat la aceste evenimente în mod activ sau pasiv, dar și intenția de a ridica semne de întrebare pentru cei care cred că avortul este un drept al femeii, iar actul de a curma viața unui prunc în pântece nu este ucidere.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>