--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Mai 2013, nr. 5 (277), an XXIV (serie nouă)
Ştiri
--- pagina: 4

Rromii de la Pata Rât, sprijiniţi de Arhiepiscopia Clujului

de Grigore Sâmboan

Cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, peste 13 metri cubi de lemne de foc au fost împărţite luni, 1 aprilie, familiilor de rromi care trăiesc în locuinţele modulare, construite la Pata Rât de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Lemnele, care provin din Protopopiatul Huedin şi de la un creştin generos din Gilău, au fost distribuite cu ajutorul Asociației ortodoxe social-misionar-culturale pentru rromi „Sf. Moise Arapul”.

Duminică, 31 martie, voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Cluj-Napoca, au împărţit copiilor rromi şosete şi dulciuri, după cum am aflat de la președintelui Asociației „Sf. Moise Arapul”, domnul Crăciun Ioan Lăcătuș: „Familiile care au locuit pe fosta stradă Coastei formează o comunitate cu care lucrăm îndeaproape, ei recunoscându-şi identitatea ortodoxă. Activitatea de astăzi (luni,1 aprilie) a fost posibilă cu implicarea în mod direct a Înaltpreasfinţitului Andrei, căruia îi mulţumim. Mare parte a acestor lemne au fost oferite de către protopopiatul Huedin. De asemenea, cu o zi înainte, duminică, am avut o activitate tot în această comunitate, prin care am distribuit copilaşilor cărţi religioase, şosete şi dulciuri. Actiunea a fost realizată cu studenţii de la ASCOR Cluj-Napoca, prin contribuţia financiară şi umană a acestora în mod direct”.