--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Martie 2017, nr. 3 (323), an XXVIII (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11

Februarie 2017

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 februarie: Înregistrează o emisiune pentru TVR Cluj.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și rostește un cuvânt de învățătură.

2 februarie (Întâmpinarea Domnului): Cu prilejul hramului, în Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca (parohi: Pr. Alexa Chira și Pr. Prof. Ioan Bizău), slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Este însoțit de PC Arhid. Dan Grigore Văscu, directorul tehnic al postului de radio „Renașterea”.

3 februarie: La Facultatea de Teologie, îi examinează pe studenții anului IV, la disciplina Morală.

În capela din Cimitirul „Tanatorio” din Baia-Mare, săvârșește slujba de înmormântare a adormitului întru Domnul, Valer, tatăl părintelui Cosmin Vele de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe strada Eugen Ionesco, din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt de mângâiere.

4 februarie: În biserica din Vișagu, protopopiatul Huedin, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria, fiica părintelui paroh, Ioan Vasile Apostol. Rostește un cuvânt de învățătură.

Săvârșește slujba de binecuvântare a demisolului Bisericii „Sfântul Mina” din cartierul clujean „Bună Ziua”. Rostește un cuvânt de învățătură.

La Casa de Cultură a Studenților, asistă la spectacolul folcloric organizat de Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca (parohi: Pr. Dănuț Goga și Pr. Marius Goga). Rostește un cuvânt duhovnicesc.

5 februarie: În Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca, săvârșește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Acordă părintelui paroh, Dănuț Goga, distincția „Crucea Arhiepiscopală” și hirotesește întru iconom, pe părintele Marius Goga. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză. Hirotesește întru duhovnic, pe PC Pr. Nicolae Cosmin Grecu de la parohia Pădureni, protopopiatul Gherla și pe PC Pr. Mircea Adrian Luca, de la parohia Unguraș, protopopiatul Dej.

6 februarie: La Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, înregistrează o emisiune pentru TVR Cluj.

7 februarie: La sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, săvârșește slujba Aghiasmei Mici și rostește un cuvânt de învățătură. Este însoțit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

8 februarie: În sala „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhal, participă la ședința anuală a Adunării Național-Bisericească.

Împreună cu ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, face o vizită la Mănăstirea Căldărușani.

9 februarie: În sala sinodală din incinta Reședinței Patriarhale din București, sub conducerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, participă la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

10 februarie: În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri și rostește un cuvânt de învățătură.

11 februarie: În biserica din Berindu, protopopiatul Huedin, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Daria-Maria, fiica părintelui paroh, Ioan Petru Pop. Rostește un cuvânt de învățătură.

La Mănăstirea Salva, se întâlnește cu obștea, în vederea soluționării unor probleme administrative. Este însoțit de PCuv. Arhim. Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

12 februarie: În biserica din Sângeorzu-Nou, protopopiatul Beclean, săvârșește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotonește întru diacon, pe tânărul Vasile Tiberiu Turi. Hirotesește întru iconom, pe părintele paroh, Dănuț Serețan. Conferă domnului Romeo Florian, primarul comunei Lechința, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”.

Săvârșește slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de renovare a casei parohiale din localitate.

Face o vizită în parohia Șieu Sfântu (paroh: Pr. Vasile Vârtic). Este însoțit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

13 februarie: În cimitirul nou din Câmpia Turzii, săvârșește slujba Punerii Pietrei de Temelie pentru capela mortuară. Rostește un cuvânt de învățătură.

14 februarie: În sala de ședințe a Centrului Eparhial din Cluj-Napoca, prezidează întâlnirea de lucru cu preoții de slujire caritativă din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Face o vizită pe șantierul de la Popești, unde sunt în curs de finalizare clădirile Tipografiei și Brutăriei Eparhiale. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

15 februarie: În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Mântuitorului și rostește un cuvânt de învățătură.

16 februarie: În sala de ședințe a Centrului Eparhial, prezidează ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial cu participarea PC Pr. Protopopi.

În Aula „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, prezidează ședința anuală a membrilor C.A.R.

17 februarie: În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Bunei Vestiri și rostește un cuvânt de învățătură.

18 februarie: În biserica din Șieu Odorhei, protopopiatul Beclean, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Andrei, fiul părintelui paroh, Flaviu Druța. Rostește un cuvânt de învățătură.

La Casa de Cultură din Gherla, asistă la Conferința „Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc”, susținută de domnul profesor Radu Preda, directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, organizată în cadrul manifestărilor dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

La demisolul Bisericii „Sfântul Mina” din cartierul clujean „Bună Ziua” (paroh: Pr. Dumitru Bărbos), oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Andrei-Teodor Marian. Rostește un cuvânt de învățătură.

19 februarie: În biserica din Vermeș, protopopiatul Beclean, săvârșește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotonește întru preot, pe diaconul Vasile Tiberiu Turi, pe seama parohiei Sic, protopopiatul Gherla. Hirotesește întru sachelar, pe părintele paroh, Paul Valer Ziman. Conferă domnului Romeo Florian, primarul comunei Lechința, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

Săvârșește slujba de sfințire a unei Troițe amplasată în curtea bisericii. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia și rostește o cateheză.

La Casa de Cultură a Studenților, asistă la spectacolul caritabil organizat de Protopopiatul Cluj I (protopop: Pr. Dan Liviu Hognogi), avându-l ca protagonist pe maestrul Florin Piersic. Rostește un cuvânt de binecuvântare. Este însoțit de PC Pr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității Babeș-Bolyai.

20 februarie: În biserica din Bonț, protopopiatul Gherla, oficiază Taina Sfântului Botez, pentru prunca Dorothea Gabriela Beatrix, fiica părintelui paroh, Efrim Truță. Rostește un cuvânt de învățătură.

21 februarie: Face o vizită în protopopiatul Cluj I. Vizitează localitățile Căianu Vamă, filie a parohiei Căianu (paroh: Pr. Constantin Neguț), Chesău, filie a parohiei Ghirișu Român (paroh: Pr. Beniamin Sărmășan), Suatu (paroh: Pr. Ioan Danciu), Corpadea (paroh: Pr. Mihai Pop) și Dezmir aerodrom (paroh: Pr. Alin Sebastian Oprea Rus). Este însoțit de PC Pr. Dan Liviu Hognogi, protopop de Cluj I.

Face o vizită pe șantierul Bisericii „Învierea Domnului” din Cluj-Napoca (paroh: Dura Coriolan).

La Mănăstirea Nicula, slujește Vecernia și săvârșește slujba călugăriei tânărului Liviu Gheberta, devenit monahul Luca. Rostește un cuvânt de învățătură.

22 februarie: Face o vizită în cartierul clujean Becaș, în vederea înființării unei noi parohii. Este însoțit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc.

23 februarie: În localitatea Monor, protopopiatul Bistrița, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioan Mina, fiul părintelui paroh Iuliu Ceușan. Rostește un cuvânt de învățătură.

Face o vizită în parohiile Posmuș (paroh: Pr. Marin Menuț Lărgean) și Dorolea (paroh: pr. Dorel Moldovan) din protopopiatul Bistrița, precum și în parohia Dăbâca (paroh: Pr. Bogdan Frăsinel) din protopopiatul Cluj I.

24 februarie: La Facultatea de Teologie îi examinează pe studenții restanțieri la disciplina Morală.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Acatistul Mântuitorului și rostește un cuvânt de învățătură.

25 februarie: În Foaierul Casei Universitarilor, săvârșește slujba înmormântării adormitului întru Domnul, profesorul Romeo Florin Galea. Rostește un cuvânt de mângâiere.

În biserica din Finișel, protopopiatul Cluj I, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Ema Natalia, fiica părintelui paroh Nicolae Adrian Sănițariu și pentru prunca Teodora Maria Lapoși. Rostește un cuvânt de învățătură.

În Biserica „Sfântul Alexandru” de pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca (paroh: Pr. Claudiu Meleanu), slujește Vecernia și rostește un cuvânt de învățătură.

În biserica Mănăstirii Florești, asistă la Vecernie, slujește la Litie și rostește un cuvânt de învățătură. Se întâlnește cu participanții la pelerinajul din Israel și Iordania ce a avut loc în perioada 14 – 24 ianuarie 2017.

26 februarie: În localitatea Stolna, protopopiatul Cluj I, săvârșește slujba de sfințire a noii biserici. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru iconom stavrofor pe părintele paroh Doru Moldovan. Conferă PC Pr. Damian Tuluc de la parohia Mociu II, pictorul bisericii, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar domnului Andrei Tămaș, primarul comunei Săvădisla și domnului prim-epitrop Nicolae Hodrea, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. Este însoțit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Pavecernița Mică și rostește o cateheză. Hirotesește întru duhovnic pe PCuv. Ierom Grigore Benea de la Mănăstirea Nicula.

În Catedrala Mitropolitană, săvârșește îndătinatul ritual al iertării frățești de la începutul Postului Mare.

27 februarie: Face o vizită pe strada Sopor din cartierul Gheorgheni, în vederea căutării unui loc pentru construirea unei biserici. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul clujean Dâmbul Rotund (parohi: Pr. Augustin Bora și Pr. Alexandru Ciui), slujește Pavecernița Mare în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Rostește un cuvânt de învățătură.

La Hotel „Meridian” participă la o întâlnire de suflet organizată cu prilejul împlinirii a 90 ani de viață de către domnul profesor Alexandru Salontai, fost rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

28 februarie: Face o vizită în protopopiatul Dej. Vizitează parohiile Osoi (paroh: Pr. Liviu Moldovan), Ciubanca (paroh: Pr. Septimiu Olar) și Bobâlna (paroh: Pr. Marius Vasile Abrudan). Este însoțit de PC Pr. Ioan Buftea, protopop al Dejului.

La monumentul lui Horea, Cloșca și Crișan situat în fața Hotelului Napoca, săvârșește slujba Parastasului la împlinirea a 232 ani de la supliciul celor trei eroi. Rostește un cuvânt evocator.

În Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur (parohi: Pr. Vasile Raus, Pr. Vasile Bancoș, Pr. Radu Onac și Pr. Nicolae Maja), slujește Pavecernița Mare în cadrul căreia s-a citit cea de-a doua parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Rostește un cuvânt de învățătură.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>