--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Aprilie 2017, nr. 4 (324), an XXVIII (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 17

Marșul pentru Viață - „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”

de Tatiana Onilov

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Andrei Andreicuț, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi anul acesta, la data de 25 martie, în ziua prăznuirii marii sărbători a Bunei Vestiri, Asociația Studenților Creștini Ortodocşi Romani, filiala Cluj-Napoca, a organizat împreună cu Clinica Pro Vita şi alte asociaţii și culte religioase din Cluj, Marşul pentru Viaţă. Manifestația de anul acesta a avut drept temă și slogan „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”.

Marşul pentru Viaţă a adunat în centrul oraşului sute de persoane de toate vârstele, de la tineri, părinţi cu copii în cărucioare, la bunici veniţi să susţină dreptul la viaţă şi al celor încă nenăscuţi. La eveniment au fost prezenți toţi cei care cred că avortul, în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o curmare a vieţii, manifestanții pașnici fiind glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care doar în Cluj sunt chiuretați zilnic 16 copii.

Programul a debutat cu un moment artistic muzical susținut de câteva coruri de copii. Ulterior, mai mulți invitați au vorbit despre situația României care se confruntă cu un număr foarte mare de avorturi efectuat în fiecare zi, dar și despre impactul asupra societății a acestui flagel ucigaș. De asemenea, s-a subliniat faptul că scăderea natalităţii a devenit o problemă de siguranţă naţională a României. În discursul înaltpreasfinției sale, ÎPS Andrei Andreicuț a spus că „România nu s-ar prăbuşi din punct de vedere demografic dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama, şi unul pentru ţară şi Biserică”, accentuând totodată că din punct de vedere duhovnicesc „avortul este un păcat strigător la cer”.

Potrivit organizatorilor din cadrul ASCOR Cluj-Napoca, scopul principal al Marşului pentru Viaţă îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea lor naturală. „Avem convingerea că toată strădania pentru organizarea acestei acţiuni merită chiar şi pentru un singur copil care ar putea fi salvat din ghearele nemiloase ale neascultării conştiinţei. Totodată, marșul este o modalitate de susținere și de afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase. Sperăm ca Marşul pentru Viaţă să fie doar un debut, o mărturie a sprijinului pe care suntem datori să îl arătăm în orice clipă mamelor, taţilor sau familiilor care se află în această criză”, susțin tinerii din ASCOR Cluj-Napoca.