--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iunie 2017, nr. 6 (326), an XXVIII (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11-12

Mai 2017

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 Mai: În biserica din Cornești, protopopiatul Gherla, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ștefan, fiul părintelui paroh, Sorin Botiș. Rostește un cuvânt de învățătură. Este însoțit de PC Pr. Ioan Buftea, protopopul Dejului.

2 mai: În biserica din Someșul Cald, protopopiatul Huedin, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Irina Teodora, fiica părintelui paroh, Cosmin Adrian Bucșa. Rostește un cuvânt de învățătură. Este însoțit de PC Pr. Ioan Buftea, protopopul Dejului.

Face o vizită în parohia Gilău III (paroh: Pr. Vasile Bandrabulă), în vederea stabilirii locului pentru construirea noii biserici parohiale.

3 mai: În sala de ședințe a Centrului Eparhial, prezidează comisia de examinare a candidaților participanți la concursul pentru ocuparea postului de preot paroh la biserica din cartierul clujean, Dâmbu Rotund, protopopiatul Cluj II.

Face o vizită în filia Săliște, a parohiei Micești, protopopiatul Turda (paroh: Pr. Aurel Cristea). Vizitează șantierul de construire a bisericii din Ciurila, protopopiatul Cluj I (paroh: Pr: Mircea Sandu) și șantierul de construire a Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Este însoțit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

4 mai: În biserica din Fărcașa, județul Maramureș, prezidează festivitatea de omagiere a profesorului Viorel Pop. Săvârșește o slujbă de Te-Deum și rostește un cuvânt duhovnicesc. Acordă profesorului Viorel Pop, distincția „Crucea Transilvană”.

În biserica mănăstirii de la Florești, protopopiatul Cluj II, oficiază slujba înmormântării adormitei întru Domnul, Paula Parascheva Bud, fost cadru didactic la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt de mângâiere. Este însoțit de PC Pr. Ioan Buftea, protopopul Dejului.

În biserica greco-catolică „Schimbarea la Față” de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, asistă la Liturghia celebrată cu prilejul „Conferinței Episcopilor Catolici din România”. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

5 mai: Săvârșește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură în incinta Spitalului-Penitenciar din Dej (slujitor: Pr. Doru Adrian Antoneac).

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Învierii Domnului și rostește un cuvânt de învățătură.

6 mai: În filia Fântânița, a parohiei Miceștii de Câmpie, protopopiatul Beclean, săvârșește slujba de resfințire a bisericii, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru iconom stavrofor, pe părintele paroh, Ștefan Tonțian.

Oficiază slujba de sfințire a Monumentului Eroilor din centrul localității Fântânița. Săvârșește slujba Parastasului pentru eroi și rostește un cuvânt duhovnicesc. Asistă la ceremonialul militar organizat cu acest prilej.

Face o vizită pe șantierul de pictură al bisericii din filia Zorenii de Vale, a parohiei Mociu I, protopopiatul Cluj I (paroh: Pr. Iustin Câmpean). Este însoțit de domnul Vasile Fluieraș de la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, asistă la Vecernie și slujește la Litie.

7 mai: Săvârșește slujba de sfințire a bisericii din cartierul Șator, al localității Bonțida, protopopiatul Gherla. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru iconom stavrofor, pe părintele paroh, Petru Ioan Mărginean.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

8 mai (Sfântul Ioan Teologul): Cu prilejul hramului, la mănăstirea de la Pădureni, protopopiatul Turda, săvârșește slujba de sfințire a noului iconostas. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură.

Face o vizită în parohia Pădureni, protopopiatul Turda (paroh: Pr. Dorin Moldovan). Este însoțit de domnul Cristian Moldovan, directorul Centrului de Pelerinaje „Renașterea”.

Primește la reședință pe Dl. Prof. Univ. Dr. Felix Unger, președintele Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Austria.

9 mai: În sala de festivități a Hotelului Metropolis din Bistrița, participă la cea de-a XVI-a ediție a Seminarului de Medicină și Teologie (organizator: Prof. Dr. Mircea Gelu Buta). Susține o alocuțiune. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

10 mai: În Aula „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial, participă la festivitatea de premiere a elevilor participanți la faza pe arhiepiscopie a Concursului Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii”. Rostește un cuvânt de binecuvântare.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Învierii Domnului și rostește un cuvânt de învățătură.

11 mai: În aula Facultății de Teologie, prezidează conferința de primăvară/vară cu preoții din protopopiatele Cluj I și Cluj II. Este însoțit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și de PC Pr. Prof. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, directorul postului de radio „Renașterea”.

La Cinema Mărăşti, participă la deschiderea manifestărilor dedicate copiilor cu sindromul Down, organizate de Asociaţia Down, Centrul Educaţional „Raluca”, Cluj-Napoca (preşedinte: Pr. Ioan Avram). Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

12 mai: În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Învierii Domnului și rostește un cuvânt de învățătură.

13 mai: În curtea bisericii din Huta, protopopiatul Dej, pe o scenă special amenajată, împreună cu PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei (fiu al satului) și PS Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru iconom, pe părintele paroh, Cosmin Boga.

Face o vizită în parohia Strâmbu, protopopiatul Dej (paroh: Pr. Nicolae Scrob), în vederea stabilirii locului pentru construcția noii case parohiale.

Primește la reședință pe PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

14 mai: Împreună cu PS Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, săvârșește slujba de sfințire a noii biserici din parohia Cornești, protopopiatul Huedin. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotonește întru diacon, pe tânărul Cristian Andrei Hideg, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Hirotesește întru iconom stavrofor pe părintele paroh, Gheorghe Dănuț Pintea. Acordă domnului Vasile Hila, distincția „Crucea Transilvană”. Conferă diaconului Eustratie Gheorghe Irineu Pintea, domnului Adrian Dan și domnului Cristi Budău, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, iar domnului Pierre Pavel, domnului Mircea Ioachim și doamnei Dănuța Bonca, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Primește din partea Primăriei și a Consiliului Local, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Gârbău.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

15 mai: La Mănăstirea Nicula, participă la deschiderea Întâlnirii membrilor Societății Bibliștilor Ortodocși Români. Asistă la slujba de Te-Deum și rostește un cuvânt de binecuvântare.

La sediul protopopiatului Dej, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și PC Pr. Vasile Nemeș, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Face o vizită în Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej (paroh: Prot. Ioan Buftea).

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei” de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

16 mai: La sediul protopopiatului Năsăud, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară și ședința de lucru cu PC Pr. Protopopi din județul Bistrița-Năsăud, cu participarea domnului președinte Emil Radu Moldovan. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

17 mai: În Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur (parohi: Prot. Dănuț Liviu Hognogi, Pr. Vasile Roman și Pr. Dorin Ielciu), participă la festivitatea de încheiere a programului catehetic „Hristos, ajutorul meu”, organizat în colaborare cu școlile de pe raza parohiei. Rostește un cuvânt duhovnicesc. Este însoțit de PC Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

18 mai: La sediul protopopiatului Beclean, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Face o vizită pe șantierul bisericii din Valea Viilor – Beclean (slujitor: Ierom. Luca Gheberta).

La Alba-Iulia, se întâlnește cu absolvenții Promoției 2003 – 2007 de la Facultatea de Teologie. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

19 mai: Primește la reședință pe PS Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

20 mai: Săvârșește slujba de resfințire a bisericii din localitatea Arghișu, filie a parohiei Ticu, protopopiatul Huedin. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru iconom stavrofor, pe părintele paroh, Marius Moldovan. Conferă domnului Sorin Lehene, primarul comunei Aghireș, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

Face o vizită pe șantierul Mănăstirii „Sfântul Pantelimon” din Dâncu, protopopiatul Huedin.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și slujește la Litie.

21 mai (Sfinții Împărați Constantin și Elena): Cu prilejul hramului, pe altarul de vară al mănăstirii de la Dobric, protopopiatul Beclean, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Îi premiază pe elevii din județul Bistrița-Năsăud, laureați la concursul pe teme religioase „Urcuș spre Înviere”.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

22 mai: La sediul protopopiatului Turda, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară. Săvârșește slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la biroul srviciului de asistență comunitară din incintă și a sălii multifuncționale, amenajate la demisolul clădirii. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Aula „Nicolae Ivan” din incinta Centrului Eparhial, participă la festivitatea de încheiere a cursurilor de către absolvenții claselor a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt de binecuvântare.

La Seminarul Teologic, asistă la concursul organizat pentru ocuparea postului de Profesor Învățământ Primar la Colegiul Ortodox.

La Cinematograful „Florin Piersic”, participă la festivitatea de comemorare a actorului Ovidiu Iuliu Moldovan. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

23 mai: La sediul protopopiatului Bistrița, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară.

La demisolul Bisericii „Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor (parohi: Pr. Coriolan Nicolae Dura, Pr. Ștefan Iloaie și Pr. Constantin Bradea), participă la vernisajul expoziției de manuscrise muzicale bizantine, organizată de Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”. Rostește un cuvânt de binecuvântare. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

24 mai: Săvârșește slujba de binecuvântare a lucrărilor de pictură realizate la capela din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt de învățătură. Hirotesește întru sachelar, pe părintele slujitor, Cosmin Florin Biriș. Este însoțit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, asistă la conferința organizată de Liga Studenților din Universitatea „Babeș Bolyai”, avându-i ca protagoniști pe diplomatul Teodor Baconschi și pe teologul Radu Preda. Rostește un cuvânt de binecuvântare.

25 mai (Înălțarea Domnului): Cu prilejul hramului, pe altarul de vară al mănăstirii de la Muntele Rece, protopopiatul Turda, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură.

Cu prilejul Zilei Eroilor, în cimitirul din proximitatea mănăstirii, săvârșește slujba Parastasului și rostește un cuvânt duhovnicesc. Asistă la ceremonialul militar organizat cu acest prilej. Este însoțit de PC Arhid. Dan Grigore Văscu, directorul tehnic al postului de radio „Renașterea”.

În localitatea Valea Ierii, împreună cu autoritățile județene, vizitează șantierul Centrului de pregătire a Serviciului Național de Cruce Roșie.

Vizitează șantierele de construire a celor două biserici din Valea Ierii și din filia Caps, protopopiatul Turda (paroh: Pr. Florin Cocuț).

La Casa de Cultură a Studenților, asistă la spectacolul organizat cu prilejul împlinirii a 30 ani de activitate artistică a interpretei de muzică populară, Maria Golban Șomlea. Rostește un cuvânt de binecuvântare.

26 mai: Pe Stadionul „Cluj Arena”, participă la festivitatea de absolvire a promoției 2017 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt de binecuvântare.

La Opera Română, asistă la spectacolul extraordinar de balet, în premieră națională absolută, „Zorba” de Mikis Theodorakis. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

27 mai: În Catedrala Mitropolitană, oficiază Taina Sfintei Cununii pentru tinerii Cătălin și Andra Diana Andreicuț. Rostește un cuvânt de învățătură.

În biserica din Unguraș, protopopiatul Dej, oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Matei, fiul părintelui paroh, Mircea Adrian Luca. Rostește un cuvânt de învățătură.

Face o vizită pe șantierul de restaurare al bisericii din localitatea Nireș, protopopiatul Dej (paroh: Pr. Alexandru Farcaș).

28 mai: Săvârșește slujba de resfințire a bisericii din localitatea Pinticu, protopopiatul Bistrița. Oficiază Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru sachelar, pe părintele paroh, Victor Vărărean. Conferă domnului Prof. Univ. Dr. Petru Pântea și domnului Petru Brățan, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Este însoțit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

29 mai: Săvârșește slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la bisericuța protopopiatului din Gherla.

La sediul protopopiatului Gherla, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară.

În biserica din Năsal, protopopiatul Gherla, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Dalia, fiica părintelui paroh, Grigore Bolbos. Rostește un cuvânt de învățătură.

Oficiază slujba Punerii pietrei de temelie pentru noua biserică din Năsal, protopopiatul Gherla. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

În Aula Mare a Universității „Babeș Bolyai”, asistă la festivitatea decenării titlului de Doctor Honnoris Causa, Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales. Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

30 mai: În capela din sediul protopopiatului Huedin, îi premiază pe elevii participanți la cursul de

iconografie, organizat în această primăvară. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

În sala de ședințe a protopopiatului Huedin, prezidează conferința preoțească de primăvară/vară.

Face o vizită pe șantierul bisericii din cartierul Cetatea Fetei – Florești (parohi: Pr. Marcel Agrișan și Pr. Decebal Gorea) și pe șantierul bisericii din cartierul Valea Gârbăului – Florești (paroh: Pr. Ovidiu Ciprian Marțiș). Este însoțit de PC Pr. Prof. Ioan Bizău, directorul postului de radio „Renașterea” și de PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

31 mai: În ajunul Zilei Internaționale a Copilului (1 Iunie), îi vizitează pe elevii de la Colegiul Ortodox și Gimnaziul Ortodox și pe copiii de la Grădinița „Sfântul Stelian”, aflate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Rostește cuvântări duhovnicesc și împarte daruri celor mici. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și de PC Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca.

Face o vizită la Clinica „AsistMed” din localitatea Luna de Sus, protopopiatul Cluj I.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și rostește un cuvânt de învățătură.
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>