--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Iulie 2017, nr. 7 (327), an XXVIII (serie nouă)
Filocalia - supliment
--- pagina: 13

Tabăra studențească de vară

de

În perioada 1-12 august, ASCOR Cluj-Napoca va organiza tabăra studențească de vară. Aceasta se va desfășura în localitatea Mărișel, județul Cluj, și va fi găzduită de parohia ce s-a format în jurul bisericii cu hramul „Sfinţilor Arhangheli Gavriil și Mihail”.

Pentru a continua seria de evenimente dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în cadrul taberei vor avea loc întâlniri și conferințe cu foști deținuți politici, cu cercetători ai perioadei comuniste, cu regizori care au abordat subiectul spațiului concentraționar românesc din timpul comunismului în filmele documentare pe care le-au realizat, dar și cu alte personalități marcante din diverse domenii. De asemenea, vor fi așteptați să le vorbească tinerilor ÎPS Andrei Andreicuț, PS Macarie Drăgoi, Părintele Iustin Miron și Părintele Pantelimon Șușnea.

Pe lângă atelierele tradiționale – cioplituri în lemn, litografierea icoanelor, mânuirea toacei, confecționarea metanierelor și a cruciulițelor, cusutul iilor –, vor exista și câteva ateliere specifice temei taberei și anume: atelier de rucodelie din închisori, atelier de poezii care au fost scrise în închisori, atelierul de învățare a alfabetului Morse.

Nu vor lipsi drumețiile, competițiile sportive și serile de teatru.

Zilnic, se va oficia slujba Sfintei Liturghii și tot în fiecare zi Părintele Ciprian Negreanu va oferi explicații și răspunsuri în cadrul catehezelor și discuțiilor organizate pentru tineri.