--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Decembrie 2017, nr. 12 (332), an XXVIII (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11-12

Noiembrie 2017

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 noiembrie

Primeşte la reşedinţă pe Ieromonahul Rafail Noica.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte Acatistul Mântuitorului. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

2 noiembrie

În Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Gherla (parohi: Prot. Paul Isip şi Pr. Alexandru Farcaş), săvârşeşte slujba Parastasului pentru pătimitorii din temniţele comuniste adormiţi întru Domnul. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

La sediul protopopiatului Gherla, prezidează conferinţa preoţească de toamnă.

La demisolul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bistriţa (paroh: Pr. Arghir Vlaşin), oficiază Taina Sfântului Botez pentru pruncul Alexandru, fiul părintelui Ioan Vasile Vlaşin, slujitor la capela Penitenciarului din Bistriţa. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

La Centrul de tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi (coord: Pr. Paul Gavriloaie), se întâlneşte cu voluntarii implicaţi în organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ce a avut loc în vara trecută la Bistriţa. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

Participă la deschiderea cursurilor de formare a preoţilor în misiunea cu tinerii. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

3 noiembrie

La Facultatea de Teologie, prezidează comisia de organizare a Simpozionului „Icoană, mărturie creștină, totalitarism” ce urma să aibă loc între 6 – 7 noiembrie 2017, la Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte Acatistul Bunei Vestiri. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

4 noiembrie

În biserica din Enciu, protopopiatul Beclean, slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon, pe tânărul Cosmin Ionuţ Drăgan. Hiroteseşte întru iconom, pe părintele paroh, Gheorghe Daniel Călăuz. Acordă domnului Dănilă Dolacsi, viceprimarul comunei Matei, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar domnului Veluţ Mureşan, Ordinul „Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni”. Oficiază slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de renovare efectuate la casa parohială.

În biserica din Pălatca, protopopiatul Cluj I, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Taisia Maria, fiica părintelui paroh, Călin Aurel Drevea. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la slujba Vecerniei.

5 noiembrie

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot, pe seama parohiei Miceştii de Câmpie, protopopiatul Beclean, pe diaconul Cosmin Ionuţ Drăgan. Hiroteseşte întru iconom stavrofor, pe PC Pr. Cristian Timar, de la Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci”, din cartierul clujean Mănăştur. Săvârşeşte slujba Parastasului pentru adormitul întru Domnul, Teofil Arhiepiscopul. Rosteşte un cuvânt evocator.

Participă la întâlnirea festivă cu membrii coralei Catedralei Mitropolitane. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi rosteşte o cateheză.

6 noiembrie

Primeşte la reşedinţă pe Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii şi pe Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

În Aula Magna a Universităţii „Babeş Bolyai”, participă la deschiderea festivă a Simpozionului „Icoană, mărturie creștină, totalitarism”, organizat de Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Susţine o alocuţiune. Participă la decernarea titlului de Profesor Honoris Causa, părintelui Jürgen Henkel.

7 noiembrie

În biserica din localitatea Codor, protopopiatul Dej, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Alexandra, fiica părintelui paroh, Mircea Dinu Bidian. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

În Catedrala Mitropolitană, săvârşeşte o slujbă pentru sănătatea Majestăţii Sale, Regele Mihai.

Face o vizită la Biserica „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca (parohi: Pr. Titus Moldovan şi Pr. Petru Ilea), în vederea stabilirii detaliilor pentru sfinţirea acesteia în anul viitor.

La Facultatea de Teologie, participă la sesiunea de evidenţiere a concluziilor Simpozionului „Icoană, mărturie creștină, totalitarism” şi participă la concertul susţinut cu acest prilej de Corala „Psalmodia Transilvanica”. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

8 noiembrie (Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil)

Cu prilejul hramului, în biserica din Dipşa, protopopiatul Bistriţa, slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură. Hiroteseşte întru iconom stavrofor, pe părintele paroh, Liviuţ Costel Tătar. Săvârşeşte slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de restaurare săvârşite la casa parohială.

În parohia Posmuş, protopopiatul Bistriţa, săvârşeşte slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de renovare ale casei parohiale. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Hiroteseşte întru sachelar, pe părintele paroh, Marin Menuţ Lărgean. Este însoţit de PC Pr. Vasile Nemeş, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

9 noiembrie (Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul)

Cu prilejul hramului, în biserica parohiei Dej V (paroh: Prot. Ioan Buftea), slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură.

În capela Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cluj-Napoca (coord.: Pr. Bogdan Chiorean), săvârşeşte slujba Parastasului pentru cei mutaţi la Domnul, internaţi fiind în acest centru. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc.

10 noiembrie

Face o vizită pe şantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte Acatistul Bunei Vestiri. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

11 noiembrie (Sfântul Mare Mucenic Mina)

Cu prilejul hramului, la demisolul bisericii din cartierul clujean „Bună Ziua” (paroh: Pr. Dumitru Bărbos), slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Acordă domnului Vasile Ioan Grigore Bercan, dictincția „Crucea Transilvană”. Este însoțit de PC Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În biserica din Corvinești, protopopiatul Beclean, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Antonia, fiica părintelui paroh, Vlad Rareș Murgoi. Rostește un cuvânt de învățătură.

12 noiembrie (Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni)

Cu prilejul hramului, în biserica mănăstirii de la Bichigiu, protopopiatul Năsăud, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Este însoțit de PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză.

13 noiembrie

În biserica din Nimigea de Sus, protopopiatul Năsăud, oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Ana, fiica părintelui paroh, Cornel Coprean. Rostește un cuvânt de învățătură.

În biserica Mănăstirii „Mihai Vodă” din Turda, slujește Vecernia și săvârșește slujba Tunderii în monahism a rasoforelor Iustina, Heruvima, Siluana și a surorii Mina, devenită monahia Melania. Rostește un cuvânt de învățătură.

14 noiembrie

În sala de ședințe a Centrului Eparhial, prezidează ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial cu participarea Preacucernicilor Părinți Protopopi din Eparhie.

În sala mare a Teatrului din Turda, la împlinirea a 10 ani de la înființarea Asociației de tineret „TurdaTin”, asistă la spectacolul organizat cu acest prilej. Rostește un cuvânt duhovnicesc și îi acordă părintelui Sebastian Zăhan, președintele asociației, distincția „Crucea Arhiepiscopală”.

În Capela Mortuară din Aghireșu Fabrici, protopopiatul Huedin (paroh: Pr. Sebastian Șerban), săvârșește o slujbă funebră la căpătâiul adormitului întru Domnul, Ioan Huluban. Rostește un cuvânt de mângâiere.

15 noiembrie

Săvârșește slujba de binecuvântare a noii capele din incinta Colegiului Tehnic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Rostește un cuvânt duhovnicesc. Conferă doamnei Prof. Adina Turcu, directorul școlii, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărtirisitori Năsăudeni”, iar domnilor Cristian Timerman și Ionuț Dobra, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Este însoțit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și de PC Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia și Acatistul Mântuitorului. Săvârșește slujba de sfințire a noilor antimise pentru parohiile protopopiatului Turda. Rostește un cuvânt de învățătură.

16 noiembrie

Face o vizită la Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș. Se reculege preț de câteva momente la mormintele părinților și bunicilor din satul natal.

La sediul Look Tv, la invitația realizatorului Ciprian Aron, participă la emisiunea „Casa poporului”.

17 noiembrie

Participă la inaugurarea noului sediu al Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Săvârșește o slujbă de binecuvântare și rostește un cuvânt duhovnicesc.

18 noiembrie

În localitatea Dezmir, protopopiatul Cluj I (paroh: Pr. Avram Simișdean), săvârșește slujba de binecuvântare a noii capele mortuare. Rostește un cuvânt duhovnicesc.

Primește la reședință pe Excelența Sa, Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic de la București și pe PS Părinte Florentin, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

În parohia Baciu II, protopopiatul Cluj I, săvârșește slujba de binecuvântare a noii case parohiale. Rostește un cuvânt de învățătură. Hirotesește întru iconom stavrofor, pe părintele paroh, Ionuț Stelian Pripon. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

19 noiembrie

În biserica din Sărata, protopopiatul Dej, slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Hirotesește întru sachelar, pe părintele paroh, Andrei Daniel Misaroș. Săvârșește slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de renovare ale casei parohiale, distruse parțial în urma incendiului din vara acestui an. Este însoțit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, slujește Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și rostește o cateheză. Hirotesește întru duhovnic, pe PC Pr. Cosmin Ionuț Drăgan, de la parohia Miceștii de Câmpie, protopopiatul Beclean.

20 noiembrie

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe calea Turzii din Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și slujește la Litie.

21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului în Biserică)

În localitatea Boteni, filie a parohiei Crișeni, protopopiatul Turda (paroh: Pr. Sorin Gheorghe Moldovan), săvârșește slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noua biserică. Slujește Sfânta Liturghie și rostește cuvântul de învățătură. Este însoțit de PC Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

22 noiembrie

Face o vizită în parohia din cartierul clujean, Someșeni (parohi: Pr. Ioan Roman, Pr. Ioan Avram și Pr. Nicolae Pop), în vederea stabilirii locului pentru construirea noii case parohiale. Este însoțit de domnul Sorin Câlea, consilierul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie, slujește Acatistul Mântuitorului și rostește un cuvânt de învățătură.

23 noiembrie

La sediul protopopiatului Beclean, se întâlnește cu domnul Nicolae Moldovan, primarul localității, în vederea rezolvării unor probleme administrative.

În localitatea Ciceu Poieni, protopopiatul Beclean, săvârșește slujba de binecuvântare a amplelor lucrări de renovare efectuate la casa parohială. Rostește un cuvânt de învățătură. Hirotesește întru sachelar, pe părintele paroh, Raul Vasile Pap.

24 noiembrie

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și slujește Acatistul Bunei Vestiri. Rostește un cuvânt de învățătură.

25 noiembrie (Sfânta Mare Muceniță Ecaterina)

Cu prilejul hramului, în capela Gimnaziului Ortodox, slujește Sfânta Litughie și rostește cuvântul de învățătură. Se întâlnește cu cadrele didactice, și cu părinții elevilor acestei școli. Este însoțit de PCuv. Protos. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și slujește la Litie.

26 noiembrie

Slujeşte Sfânta Liturghie şi rosteşte cuvântul de învăţătură în biserica din Simionești, protopopiatul Bistrița. Sfințește noul iconostas și săvârșește slujba Parastasului pentru Pr. Alexandru Baba, fostul protopop al Alba-Iuliei, la împlinirea a 50 ani de la mutarea sa la Domnul. Hirotesește întru iconom, pe părintele paroh, Paul Adrian Marian. Este însoțit de PC Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În Sala „Auditorium Maximum” a „Casei Universitarilor” din Cluj-Napoca, asistă la concertul Filarmonicii clujene, organizat în debutul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

27 noiembrie

La Bistrița, se întâlnește cu domnul Teodor Ovidiu Crețu, primarul municipiului, în vederea rezolvării unor probleme administrative.

La Palatul Culturii din Bistrița, participă la Masa Rotundă „Literatura religioasă contemporană”, organizată în cadrul manifestărilor dedicate lui Liviu Rebreanu. Rostește o alocuțiune.

La sediul protopopiatului Bistrița, se întâlnește cu preoții și credincioșii implicați în procesul de renovare a clădirii în care va funcționa școala arhiepiscopiei (coord.: Pr. Tudor Mudure Iacob).

28 noiembrie

Prezidează comisia de examinare a candidaților participanți la concursul pentru ocuparea postului de preot paroh, la parohiile Hodișu (protopopiatul Huedin) și Gârboul Dejului (protopopiatul Dej).

La sediul Băncii Naționale a României, filiala Cluj, asistă la concertul susținut de Opera Română din Cluj-Napoca, organizat în deschiderea manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

29 noiembrie

Face o vizită pe șantierul Centrului misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie și rostește un cuvânt de învățătură.

30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei)

În Catedrala Mitropolitană, slujește Sfânta Liturghie. Hirotonește întru diacon, pe tânărul Mihai Cosma.

Primește la reședință oficialități locale și județene, civile și militare, preoți și credincioși, veniți să-l felicite cu prilejul zilei onomastice.

În biserica din Lujerdiu, protopopiatul Gherla (paroh: Pr. Cornel Baciu), săvârșește slujba de înmormântare a adormitului întru Domnul, Dorel Florinel Julean, fost primar al comunei Cornești. Rostește un cuvânt de mângâiere.
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>