--- Ediţia online --- SUMAR: Numărul Mai 2013, nr. 5 (277), an XXIV (serie nouă)
Agenda IPS Andrei Andreicuţ
--- pagina: 11

Aprilie 2013

de Arhid. Claudiu Ioan Grama
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ''; } ?>

1 aprilie: Vizitează capela construită în incinta liceului George Bariţiu (fost David Prodan) din Cluj-Napoca. În Catedrala Mitropolitană, oficiază slujba Te-Deum pentru deschiderea Olimpiadei de Religie, faza naţională. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

2 aprilie: Face o vizită pastorală în protopopiatul Năsăud, în vederea organizării unui centru social, precum şi pentru stabilirea locului unde urmează să fie amplasat monumentul Sfinţilor Martiri Năsăudeni. Se întâlneşte cu domnul Nicolae Mircea Romocea, primarul localităţii Năsăud. Vizitează Mănăstirea Salva.

3 aprilie: În Piaţa Avram Iancu din centrul municipiului Cluj-Napoca, oficiază slujba Te-Deum, cu ocazia zilei Jandarmeriei Române. Dă citire mesajului de felicitare adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu acest prilej.

4 aprilie: Face o vizită în protopopiatul Gherla. Vizitează parohia Pădureni-Ţop, unde se întâlneşte cu domnul Dumitru Oltean, primarul comunei Mintiu Gherlii. În protopopiatul Dej, vizitează Mănăstirea „Ştefan Vodă” de la Vad şi şantierul bisericii „Sf. Nectarie” din Dej. Este însoţit de către P.C. Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

5 aprilie: În Aula Mare a Facultăţii de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca, participă la premierea câştigătorilor la Olimpiada de Religie, faza naţională. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare. În biserica parohiei Morlaca, protopopiatul Huedin, săvârşeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de către P.C. Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

6 aprilie: În Capela Seminarului Teologic, rosteşte o rugăciune de binecuvântare în deschiderea Conferinţei Teologice pe tema iubirii lui Dumnezeu, organizată de facultatea de Teologie Ortodoxă şi Mişcarea Focolarilor. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc. În Capela Seminarului Teologic, oficiază Taina Sfântului Botez pentru Andrei, fiul domnului Dorin Pargea, pedagog la Seminarul Teologic Ortodox. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. În sala de şedinţe a Universităţii Tehnice, participă la întâlnirea anuală a Consiliului Naţional al Societăţii „Avram Iancu”. Rosteşte o alocuţiune. În sala „Auditorium Maximum”, participă la un concert caritabil susţinut de Ricardo Caria organizat în vederea achiziţionării unei imprimante braille pentru Liceul special pentru deficienţi de vedere din Cluj-Napoca. Rosteşte o alocuţiune. Este însoţit de domnul Valentin Vesa, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

7 aprilie: Săvârşeşte Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană. Rosteşte cuvântul de învăţătură. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Pavecerniţa Mică şi rosteşte o cateheză.

8 aprilie: La sediul primăriei din Floreşti, se întâlneşte cu domnul Horia Şulea, primarul localităţii. Face o vizită în cartierul „Terra” din Floreşti, în vederea construirii unui locaş de închinare. Vizitează biserica provizorie de pe strada Câmpului şi şantierul de construcţie a bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din cartierul clujean Mănăştur.

9 aprilie: Face o vizită în localitatea Ocna Dej, în vederea stabilirii amplasamentului pentru construirea unei capele mortuare. La sediul protopopiatului Năsăud, se întâlneşte cu domnul Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cu domnul Nicolae Mircea Romocea, primarul localităţii Năsăud. Vizitează şantierul de construcţie a Centrului de Tineret din Sângeorz-Băi, şantierul de construcţie a noii biserici din localitatea Cormaia şi Mănăstirea de la Cormaia. Este însoţit de către domnul Sorin Câlea, directorul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

10 aprilie: Realizează o emisiune pentru postul de televiziune TVR3. În curtea spitalului de oncologie din Bistriţa, oficiază slujba de Punere a Pietrei de temelie pentru o capelă închinată Sfântului Ierarh Nectarie. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. La Cercul Militar din Bistriţa, susţine o conferinţă duhovnicească.

11 aprilie: Slujeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite în localitatea Batin, protopopiatul Dej. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de către P.C. Pr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie din Cluj-Napoca şi de către P.C. Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Vizitează şantierul Campusului Teologic „Nicolae Ivan”.

12 aprilie: Face o vizită pe şantierul de construcţie a bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul clujean Mănăştur. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Pavecerniţa Mare şi asistă la concertul Coralei „Armonia” din Baia-Mare. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

13 aprilie: În capela mortuară din cimitirul din Mănăştur, oficiază slujba înmormântării pentru profesoara Iulia Chira. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie în Catedrala Mitropolitană.

14 aprilie: Cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Pahomie, săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica din Gledin, protopopiatul Bistriţa. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de către P.C. Pr. Nicolae Buda, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Pavecerniţa Mică şi rosteşte o cateheză.

15 aprilie: Vizitează şantierul de construcţie a bisericii „Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor.

16 aprilie: Primeşte la Reşedinţa Eparhială pe domnul Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Face o vizită de lucru la sediul protopopiatului Gherla. Vizitează şantierul de construcţie a bisericii „Sfânta Treime” de pe Dealul Florilor din Dej. La mănăstirea Nuşeni, participă la o sinaxă cu vieţuitorii acestui aşezământ monahal. Este însoţit de către P.C. Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi P.C. Pr. Nicolae Buda, inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

17 aprilie: În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Denia Canonului Mare. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

18 aprilie: Înregistrează o emisiune pentru sărbătoarea Învierii Domnului, pentru postul de televiziune Agro TV. La Centrul Mitropolitan prezidează şedinţa comisiei mixte Consiliul Judeţean–Arhiepiscopie, în vederea restaurării unor biserici, monument istoric, din judeţul Cluj. În localitatea Mănăstireni, protopopiatul Huedin, oficiază slujba de înmormântare a credincioasei Ana Gânscă. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Este însoţit de către P.C. Pr. Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În foaierul Casei Universitarilor, participă la expoziţia de icoane organizată de Centrul de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” împreună cu Centrul Cultural Rus. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare. În sala de şedinţe de la Cluj Arena, participă la lansarea unei noi ediţii a cărţii „Şepcile Roşii” scrisă de Ioan Chirilă. Rosteşte o alocuţiune. În Catedrala Mitropolitană, asistă la Pavecerniţa Mare şi la conferinţa duhovnicească organizată de ASCOR Cluj, susţinută de părintele Constantin Coman de la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

19 aprilie: În cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”, participă la lansarea cărţii „Mai putem trăi frumos” şi a cărţii „Cuvintele bătrânilor”. Slujeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite în biserica „Sfânta Treime” din Gherla. Rosteşte cuvântul de învăţătură.

20 aprilie: În biserica din Someşeni, oficiază Taina Sfântului Botez pentru 24 de copii proveniţi din familii defavorizate. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. Este însoţit de domnul Liciniu Câmpean, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”, participă la lansarea cărţii „Poveştile, viaţa şi moartea ” a sociologului Vasile Dâncu. Rosteşte o alocuţiune. În Catedrala Mitropolitană, asistă la Vecernie şi slujeşte la Litie.

21 aprilie: În biserica din Maieru, protopopiatul Năsăud, săvârşeşte Sfânta Liturghie. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de către P.C. Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Pavecerniţa Mică şi rosteşte o cateheză.

22 aprilie: Prezidează comisia pentru evaluarea a candidaţilor pentru ocuparea posturilor de preoţi parohi la parohiile Câmpia Turzii II, protopopiatul Turda, Păniceni, protopopiatul Huedin şi Sărata, protopopiatul Dej. Participă la festivitatea de premiere a elevilor participanţi la concursul „Hristos – ajutorul meu” ediţia a III-a, organizat de parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur, în colaborare cu şcolile de raza parohiei. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare.

23 aprilie: Săvârşeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, în biserica din localitatea Ciurila, protopopiatul Cluj I. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe tânărul Viorel Mariş. Oficiază Taina Sfântului Botez pentru prunca Natalia Maria, fiica părintelui paroh Mircea Sandu. Este însoţit de către domnul Sorin Câlea, directorul economic al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În Cimitirul Central, participă la comemorarea compozitorului Gheorghe Dima. Săvârşeşte o slujbă de pomenire şi rosteşte un cuvânt duhovnicesc. În biserica „Sfântul Toma”, oficiază Taina Sfântului Maslu. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

24 aprilie: Cu prilejul hramului, săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru diacon pe tânărul Tudor Alexandru Petrovici. Este însoţit de către P.Cuv. Pr. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. În foaierul Casei Universitarilor, oficiază slujba de înmormântare a credinciosului Constantin Mustaţă. Rosteşte un cuvânt de învăţătură. În sala „Auditorium Maximum” a Casei Universitarilor, participă la un concert prepascal, organizat în sprijinul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”. Rosteşte o alocuţiune. Împreună cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, participă la emisiunea „Jocuri de putere”, moderată de domnul Rareş Bogdan, la postul de televiziune Realitatea TV.

25 aprilie: Înregistrează o emisiune pentru Sfintele Paşti pentru postul de televiziune TVR3. În Aula „Nicolae Ivan”, în calitate de referent, participă la susţinerea tezei de doctorat a părintelui protosinghel Visarion Paşca, duhovnicul Mănăstirii Floreşti. Primeşte la Reşedinţă pe reprezentanţii trustului de presă „Bazilica”, al Patriarhiei Române. Primeşte la Reşedinţă pe Părintele Ieromonah Rafail Noica. La Turnul Croitorilor, participă la vernisajul expoziţiei „Icoanele de la Laz”. Rosteşte un cuvânt de binecuvântare. Este însoţit de către domnul Valentin Vesa, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

26 aprilie: Acordă un interviu postului Radio Cluj, referitor la Săptămâna Mare. Acordă un interviu postului de televiziune Transilvania Live, pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Săvârşeşte Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, în biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Turda. Hirotoneşte întru diacon pe tânărul Andrei Daniel Misaroş. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Este însoţit de către domnul Valentin Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

27 aprilie: Cu prilejul hramului, săvârşeşte Sfânta Liturghie pe altarul de vară al Mănăstirii Cristorel, protopopiatul Cluj I. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe diaconul Viorel Mariş, pe seama parohiei ucrainene Câmpulung la Tisa. Este însoţit de către P.Cuv. Pr. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. În capela Seminarului Teologic, oficiază slujba Parastasului pentru familia Lupaş. Rosteşte un cuvânt duhovnicesc. Săvârşeşte o slujbă de binecuvântare a capelei provizorii de pe strada Pometului şi slujba Vecerniei. Rosteşte un cuvânt de învăţătură.

28 aprilie: Săvârşeşte Sfânta Liturghie în parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din localitatea Floreşti. Rosteşte cuvântul de învăţătură. Hirotoneşte întru preot pe diaconul Tudor Alexandru Petrovici, pe seama parohiei Păniceni, protopopiatul Huedin. În Catedrala Mitropolitană, slujeşte Vecernia, Pavecerniţa Mică şi rosteşte o cateheză.

29 aprilie: Slujeşte Denia din Lunea cea Mare în biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

30 aprilie: Slujeşte Denia din Marţea cea Mare în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu.


'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>
'); #$title = ''; # echo($title); } else { echo ' '; } ?>